Utorak, 11 Listopad 2016 14:42

Pohvaljeni, nagrađeni i unaprijeđeni djelatnici središta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

11. OBLJETNICA RADA SREDIŠTA ZA OBUKU I DOKTRINU LOGISTIKE POŽEGA -

POŽEGA – U požeškoj vojarni 123. brigade HV svečano je obilježena 11. obljetnica rada Središta za obuku i doktrinu logistike Požega. Obilježavanje je započelo svetom misom za poginule hrvatske branitelje u vojnoj kapelici „Sv. Ivana Krstitelja“ koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić. Položeni su i vijenci na spomen obilježje poginulim pripadnicima 123. brigade HV u krugu vojarne: Vijence su položili zapovjedništvo središta, roditelji poginulih branitelja i načelnici općina Velika Vlado Boban, Kaptola Mile Pavičić, Čaglina Dalibor Bardač i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Postavljen je i svečani postroj svih pripadnika Središta za obuku i doktrinu logistike koji je pregledao zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul.

Svečanom postroju i brojnim gostima i uzvanicima obratio se zapovjednik požeškog središta, pukovnik Mato Tomašević – Stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi: Središta za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti Požega i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike u Požegi, s misijom osposobljavanja pripadnika OS za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcionalnom području logistike. Do tada je u središtima obučeno preko 87.000 ročnika, a od 2005. godine osposobljeno je 11.000 pripadnika OS RH, ali i stranih oružanih snaga iz Litve, Crne Gore, Mađarske i Slovenije. Značajan broj časnika i dočasnika sudjelovao je i u međunarodnim vojnim operacijama u Afganistanu i na Kosovu, te u međunarodnim misijama u Zapadnoj Sahari, Indiji, Pakistanu, na Golanskoj visoravni, na Haitiju i širom svijeta.

Obilježavanju je nazočio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik načelnika PU Zoran Jušić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Krešimir Pavelić. Na kraju je 14 pripadnika Središta pohvaljeno, nagrađeno i unaprijeđeno u više činove, koje su im uručili uz čestitke zapovjednik Središta pukovnik Mato Tomašević i zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general bojnik Mladen Fuzul.

Tekst/foto: Vladimir Protić