Ponedjeljak, 03 Listopad 2016 10:11

Gradonačelnik Neferović posjetio Komušinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Požeški je gradonačelnik Vedran Neferović posjetio požeško prigradsko naselje Komušinu, gdje su ga dočekali predsjednik mjesnoga odbora Čedomir Ćulubrk, njegov zamjenik Ivo Blažević te još nekoliko mještana, koji su čelnoga čovjeka Grada Požege upoznali s problemima njihova naselja, inače udaljenoga oko 5-6 kilometara od središnjega gradskoga trga.

- Znam da vam je asfalt glavni i najveći problem i tako je, nažalost, oduvijek. Nije realno obećati vam asfalt sada, no sigurno je da ćemo tražiti način za sufinanciranje, pogotovo kada na red dođu europski fondovi koji će pomagati izgradnju cesta, a dotad ćemo vam nastojati riješiti druge stvari. Primjerice, na proljeće ćemo vam provesti javnu rasvjetu kroz cijelo selo, mislim da je to realno. Već smo, doduše, jednim zahvatom od proljetos, kada smo javnu rasvjetu uveli u vama susjednu gradsku Ulicu Komušinski put, s tri rasvjetna stupa ušli i u Komušinu. Dakle, infrastruktura je tu, sada moramo samo isprojektirati njezin nastavak i osvijetliti cijelo selo, što vam je isto vrlo važno - rekao je gradonačelnik Neferović.

Nastavit će se uređivati poljski putovi, pojačano održavati cesta i putni kanali, a konačno će se nakon godina čekanja ići u postavljanje ograde oko cijeloga mjesnoga groblja. Lani je Komušina, podsjetimo, prvi put dobila i autobusno stajalište s nadstrešnicom, a postavljene su i table s nazivom sela, na ulazu i izlazu iz toga prigradskoga naselja. Ove im je godine, pak, Grad nabavio i trimer za košnju travnatih površina.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Grad Požega