Četvrtak, 22 Rujan 2016 11:55

Gradu Kutjevu 2,48 milijuna kuna iz IPARD-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PO ZAVRŠETKU RADOVA IZGRADNJE KANALIZACIJE U MJESTU BEKTEŽ -

KUTJEVO - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika. Gradu Kutjevu u Požeško-slavonskoj županiji isplaćeno je 2.487.354,74 kuna za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije i sustava za pročišćavanje otpadnih voda.

IMG 7477- Ovih dana dobili smo gotovo 2,5 milijuna kuna nakon što smo završili naš projekt izgradnje sustava kanalizacije u naselju Bektež i prečistača za otpadne vode izvan naselja. Projekt je ukupno iznosio 2,7 milijuna kuna, od kojih je grad Kutjevo dao nešto preko 200 tisuća kuna. Po završetku cijelog projekta i sto posto radova, koje je grad Kutjevo financirao iz kredita HBOR-a od 2,5 milijuna kuna, podnijeli smo zahtjev i dobili sve projektno priznate troškova iz projekta. Sredstva kredita po dobivanju bespovratnih sredstava iz IPARD-a vraćamo banci. Sada su se stekli uvjeti da se 400 stanovnika Bekteža priključi na kanalizaciju, a priključak rješavaju s Tekijom. Gotov je prečistač otpadnih voda koji sada čistu vodu ispušta u potok Dragaljevac koji se više ne zagađuje – istakao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.

Grad Kutjevo je pripremio projekte za izgradnju sustava kanalizacije za naselja Tominovac, Šumanova, Bjeliševac, Ferovac i čekaju se natječaji za apliciranje na sredstva EU. Glavninu svojih problema s odvodnjom grad Kutjevo će riješiti s projektom Aglomeracije Kutjevo - Velika. – Do kraja godine projekt će biti spreman za financiranje, vrijedan je oko 50 milijuna kuna – najavio je gradonačelnik Budimir.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija