Srijeda, 24 Kolovoz 2016 13:47

Asfalt dobila i ulica Marije Jurić Zagorke

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NASTAVLJA SE MODERNIZACIJA ULICA U GRADU POŽEGI I PRIGRADSKIM NASELJIMA -

POŽEGA – Građevinsku sezonu dobro iskorištava grad Požega i na nekoliko mjesta u gradu i prigradskim naseljima radi se na modernizaciji ulica, trgova i uređenju komunalne infrastrukture. Jedna od brdskih ulica upravo je dobila svoje nove i moderne konture, a krenulo je polaganje prvog sloja asfalta na kolnik i pješačku stazu.

– Ovdje u ulici Marije Jurić Zagorke očekujemo u dva dana da se završe radovi polaganja prvog i drugog sloja asfalta, ulice s područja Mjesnog odbora Tekija. Od kako sam gradonačelnik od građana je prepoznat ovaj ravnomjeran razvoj cijelog grada. Uskoro nas očekuju radovi u ulicama Ivana Gundulića, Janka Matka, u kojoj zbog specifičnosti radova asfalt dolazi u proljeće 2017. Ove godine sanirat ćemo i ulicu Dragutina Tadijanovića, napraviti proširenje, kako zbog stanara, ali i brojnih šetača koji tom ulicom idu u šetnju u požeška brda – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te istakao da Grad Požega i prigradska naselja imaju još dosta ulica za modernizaciju i uređenje.

U MO Novo Selo treba modernizirati Vinorodnu ulicu, a u MO Mihaljevci Vinogradarsku ulicu. U gradu se planira ove godine završiti ulice Borisa Hanžekovića i Thauzijeva u sklopu rekonstrukcije Trga sv. Terezije koji je u planu završetka do sredine listopada. Trg ispred požeške katedrale tako bi postao zona bez vozila, samo za pješake. Planira se riješiti i ulica Kralja Krešimira za koje se čeka izdavanje dozvole, kao i za ulicu u Vidovcima. Dinamika prvenstveno ovisi o izdavanju potrebne dokumentacije i prilivu financijskih sredstava. - Uskoro kreće uređenje nogostupa u ulici Vladimira Nazora, za tjedan dana, a onda ulica Dragutina Tadijanovića. Na Trgu sv. Terezije radovi idu svojom dinamikom, a sada će se i ubrzati na polaganju kocki – dodaje gradonačelnik Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić