Petak, 19 Kolovoz 2016 09:07

Napreduju radovi na uređenju Trga sv. Terezije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠETAK PLANIRAN DO 15. LISTOPADA -

POŽEGA - Radovi vrijedni 8 milijuna kuna koje od travnja izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.d na uređenju Trga sv. Terezije trebali bi biti završeni do 15. listopada i blagdana sv. Terezije, zaštitnice grada Požege.

IMG 2010Novi trg imat će fontanu koja će se sastojati od 40 mlaznica postavljenih u 4 paralelna reda u grupi od po 5 mlaznica. Visina mlaza će, ovisno o programu, dosezati i 2 metra, a oko svake mlaznice bit će u vijencu postavljena LED rasvjeta koja može mijenjati boje u ritmu glazbe u fontani i pratiti efekte igre svjetla i visine mlaza fontane. Spomenik fra Luki Ibrišimoviću također ostaje na starom mjestu gdje će se uklopiti u projekt fontane.

- Projekt uređenja ovog trga je jedna vrijednost koju će naši građani imati u ovom gradu, koja će biti prepoznatljiva ne samo zbog toga što je Požega središte biskupije, te se on nalazi ispred katedrale, već zato što s ovim projektom zapravo počinjemo etapu uređivanja uže zone grada. Grad koji nema jedan trg u cjelini zatvoren za promet gubi puno. Mi ćemo imati trg koji će biti zatvoren za promet, koji će biti ispred katedrale, a bit će to uređeni prostor na koji ćemo nadovezati projekt uređenja Starog grada s IMG 2011rješavanjem i izmještanjem Dječjeg vrtića Pod gradom i novim parkingom gdje bismo zaista uredili cijelu jezgru grada Požege, formirali je prema zahtjevima vremena, ali i stvorili grad po mjeri stanovnika i trgove s kojima ćemo se moći ponositi - rekao je gradonačelnik Neferović.

Ovih dana počeli su radovi na postavljanju kocki na plohu trga, a paralelno s njegovim uređenjem traje i obnova i ličenje pročelja na katedrali, zgradi Župnog dvora i susjednoj Dvorani sv. Terezije što će također doprinijeti ljepšem izgledu cijelog prostora.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vanja Protić