Srijeda, 13 Srpanj 2016 11:10

Školu plivanja pohađa 620 djece neplivača

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA GRADA POŽEGA ZA SVU DJECU -

POŽEGA - Kada su bazeni bili u završnoj fazi i pred otvaranjem, požeški gradonačelnik je obećao da će se odmah po otvaranju bazena pokrenuti škola plivanja za svu djecu neplivače ili polu plivače, a da će škola biti besplatna. No vjerojatno se nije nadao da će biti tako velik interes i odaziv djece s područja grada Požega, jer u školu plivanja se upisalo i prvog dana pojavilo na bazenima čak 620 djece. To je svakako rekord koji je premašio i djecu iz dvije, tri godine do sada. Iako zaista puno polaznika svi će oni naučiti plivati, jer su ih treneri plivanja rasporedili u grupe po godinama starosti i već prvotnom znanju u plivanju, te krenuli s treningom.

- Ovo je najmasovnija škola plivanja koju Požega pamti, a mi smo kao treneri zahvalni što su nam roditelji ukazali svoje povjerenje. Zahvaljujemo gradu Požega što je omogućio ovu školu plivanja – istakao je voditelj škole Alen Ivanović, prof.

Svoje kolege profesore, inače i sam profesor TZK, pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović i svoj djeci uputio želje da se dobro zabave i nauče plivati. – Ovo ljeto imamo nove bazene, a pozivam vas da budete disciplinirani i pratite upute učitelja, poštujte kućni red na ovom objektu i vi djeco i vaši roditelji. profesori će morati imati puno strpljenja da ih nauče plivati, a želimo i da se ništa loše ne dogodi ovdje.

Školu će pohađati djeca predškolskog uzrasta od 2012. godišta do 2010. godišta, te učenici nižih razreda osnovne škole, raspoređeno u nekoliko grupa, a vodit će ih profesorica Krizmanić, te profesori Čokrlić, Ivanović, Ivanković, Bagarić, Bunčić i Lojber.