Nedjelja, 10 Srpanj 2016 13:33

Radni sastanak s načelnicima, gradonačelnicima i županom Tomaševićem

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKU ŽUPANIJU POSJETILI MINISTAR TOLUŠIĆ I EURO ZASTUPNIK PLENKOVIĆ -

POŽEGA - Danas u radni posjet Požeško-slavonskoj županiji došli su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić i zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković. Njihovi domaćini požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i IMG 4093saborski zastupnik Franjo Lucić priredili su im susret s načelnicima općina i gradonačelnicima gradova na području županije s kojima su razgovarali o mogućnostima europskih projekata.

- Ovaj sastanak je vrlo konstruktivan budući na naše ministarstvo ima dobu suradnju sa svim gradovima i općinama, a sve jedinice lokalne samouprave imaju puno projekata spremnih za financiranje iz EU fondova. Imam kao ministar iz Slavonije želju svima u Slavoniji pomoći, pa se nadam da ćemo ubrzo riješiti sve zavrzlame oko gradnje Studentskog doma u Požegi za koje je ministarstvo pripremilo 20 milijuna kuna. Tu je još puno projekata koji mogu doći u ovo područje i razvijati sve općine i gradove Požeško-slavonske županije.

Svoje veliko zadovoljstvo što boravi danas u Požegi i ima mogućnost da najodgovornije ljude upozna s svojim IMG 4103programom, izrazio je zastupnik u Euro parlamentu Andrej Plenković, ujedno i kandidat za budućeg predsjednika HDZ-a. – Ovo je prigoda da svojim kolegama, a ovo je sedma županija, predstavim svoj program. želim i saslušati moje kolege kako vide HDZ u budućnosti i na koji način da svi pripremimo izlazak na parlamentarne izbore. Očekujem u tom procesu iznađemo jednu novu snagu, jedan novi kvalitetan program, da vratimo povjerenje birača HDZ-a. Očekujem vrlo ambicioznu i pozitivnu kampanju orijentiranu na retoriku, te istaći sve pozitivno što je napravila ova hrvatska vlada – istakao je Plenković dodajući da će se u ovj kampanji konkretizirati gospodarski plan HDZ-a.

Tekst/foto: Vladimir Protić