Subota, 02 Srpanj 2016 12:50

Željko Glavić ponovno imenovan za ravnatelja požeške bolnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA U POŽEGI -

POŽEGA - Prof. dr. sc. Željko Glavić, dr. med. ponovno je imenovan za ravnatelja Opće županijske bolnice u Požegi. Na čelu ove ustanove Glavić je pune 22 godine, a požeška bolnica pod njegovim je patronatom redovito među najboljim bolnicama u Hrvatskoj.

- Nakon što je prof. Glavić, po završetku sanacije bolnice, u travnju imenovan za vršitelja dužnosti ravnatelja, raspisan je natječaj gdje je bio jedini kandidat. Ministar je potvrdio njegovo imenovanje i na sjednici Upravno vijeće ga je imenovalo za naredni četverogodišnji period – potvrdio nam je Marijan Aladrović, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Podsjetimo, Željko Glavić je za ravnatelja požeške bolnice prvi puta izabran 1994. godine. Prije toga je četiri godine bio ravnatelj Medicinskog centra u Požegi.

Rođen je 20. listopada 1954. godine u Požegi, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. U Kirurškoj klinici “Sestre Milosrdnice” u Zagrebu je 1986. godine položio specijalistički ispit, 2000. godine obranio je doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2002. godine priznat mu je naslov primarijusa. 2007. godine na Medicinskom fakultetu u Sveučilišta u Osijeku izabran je u zvanje izvanrednog profesora. Aktivno je sudjelovao na stručnim skupovima i kongresima u Hrvatskoj i inozemstvu 80 puta, te u organizaciji niza znanstvenih i stručnih skupova i kongresa kao član znanstvenog, kongresnog ili organizacijskog odbora. Objavio je 46 stručnih i znanstvenih radova u domaćim i stranim časopisima te je autor, koautor ili urednik nekoliko stručnih priručnika i zbornika. Predsjednik je savjeta za zdravlje Požeško-slavonske županije od 2009. godine. Član je Povjerenstva za dodjelu naziva primarijus Ministarstva zdravlja RH od 2012. godine. Odlikovan je Spomenicom i Hrvatskim trolistom za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Za ravnatelja Željka Glavića mnogi kažu da je samozatajan, smiren i staložen dok o njegovoj stručnosti dovoljno govori poslovanje požeške bolnice koja je za njegova mandata opremljena najsuvremenijim aparatima za dijagnostiku kakvim se ne mogu podičiti ni puno veći gradovi u Hrvatskoj.

Požeškoj bolnici ove su godine dodijeljene godišnje nagrade Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Ne sumnjamo da će pod vodstvom primarijusa Glavića ovakvih priznanja biti još.

Tekst: pozega.eu. Foto: arhivska fotografija