Utorak, 21 Lipanj 2016 10:17

Gradonačelnica Jozić zadovoljna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICA -

PLETERNICA – Na dnevnom redu našlo se 15 točaka, koje su redom usvojili vijećnici Gradskog vijeća u gotovo kompletnom sazivu, ove posljednje sjednice prije ljetne stanke. Tako su vijećnici usvojili Izvješća o poslovanju za gradske tvrtke i ustanove, Dječji vrtić Tratinčica, Pleternički IMG 2507komunalac, Poduzetnički centar Pleternica, Male hidroelektrane Pleternica, Javne vatrogasne postrojbe PSŽ te Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, za koju je po natječaju imenovan i novi ravnatelj. Na toj dužnosti ostao je stari i dugogodišnji ravnatelj Franjo Novak.

Usvojen je većinom glasova i Godišnji proračun grada Pleternica za 2015. godinu i raspodjela rezultata poslovanja za prošlu godinu. - Ja sam zadovoljna s izvršenjem proračuna obzorom na veliki udar koji smo mi jedinice lokalne samouprave prošle godine imali, a to je konkretno za grad Pleternicu, povrat poreza od 3,5 milijuna kuna. Kada gledamo da smo prošle godine platili oko 5 milijuna kuna poreznih prihoda i imali povrat od 3,5 milijuna kuna, znači da smo imali oko 8,5 milijuna poreznih prihoda, koji su se kretali na stavci poreza na dohodak. Ja sam zadovoljna kompenzacijskim mjerama koje smo dobili od Vlade RH, jer su one pokrile dio tog povrata poreza. No, kompenzacijske mjere smo IMG 2508dobivali kroz godinu u dvanaestinama, a povrat poreza zapravo vratili u dva do tri mjeseca, što je bio pravi udar i trebalo je to sve prebroditi. No sve projekte koje smo si zacrtali za prošlu godinu smo ostvarili i financirali, a u 2016, godinu smo krenuli dobro, mogu biti zadovoljna, jer imamo kapitalna ulaganja vezana za energetsku obnovu, dobili smo ukupno deset projekata na području grada Pleternice, a o mnogim drugim investicijama koje nam slijede odluke ćemo donijeti na drugim sjednicama – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić na sjednici.

Kako grad Pleternica još nije bio u članstvu niti jedne Lokalne akcijske grupe, vijećnici su prihvatili da se pridruži LAG-u Barun Trenk u kojemu su svi gradovi i općine s područja Požeštine, osim Čaglina koji je u slavonsko-brodskom LAG-u. S područja županije imamo još gradove Lipik i Pakrac, koji su povezani s LAG-om Zeleni Trokut iz Novske. Donijeta je i odluka o sufinanciranju katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga za k.o. Bučje.

 IMG 2509No kao i na svim sjednicama, uvijek najinteresantnije bude na Aktualnom satu, koji se samo tako zove jer traje pola sata, no uvijek bude dinamičan s vrućim pitanjima. kako i uvijek do sada na pleterničkim sjednicama pitanja postavlja oporba, uglavnom vijećnici HDSSB-a i SDP-a. Tako je vijećnik Milković (HDSSB) postavio pitanje revizije i kada će biti izbori za MO s područja grada Pleternica, jer izabranim vijećnicima ističe mandat. Vijećnik Grgić (SDP) pak pitao je gdje su novci iz proračuna za tri prošle godine, gotovo 28 milijuna kuna a niti jedan obećani projekt nije proveden. – Da su svi projekti provedeni, to samo slijepac ne vidi – odgovorila je kratko gradonačelnica Jozić. i na svoje drugo pitanje, kada će biti isplaćene naknade vijećnicima u vijeću za 2013 i 2014. godinu dobio je odgovor da su isplaćeni i nalaze se na njihovim tekućim računima. Kada, zapitali su vijećnici. – Danas – odgovorila je gradonačelnica.

Tekst/foto: Vladimir Protić