Četvrtak, 16 Lipanj 2016 12:45

Grad Pleternica među 10 gradova i dobiva Coca Cola vježbalište na otvorenom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GOTOVO 400.000 GLASOVA GRAĐANA ODLUČILO O GRADOVIMA U KOJIMA ĆE SE UREDITI AKTIVNE ZONE -

Vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u okviru projekta „Pokret za radost“ urediti u Hrvatskoj Kostajnici, Vrgorcu, Cresu, Imotskom, Drnišu, Visu, Komiži, Slunju, Pleternici i Kninu.

ZAGREB – U okviru projekta Pokret za radost Coca-Cola u Hrvatskoj ove godine uređuje deset vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, a gradove koji ih dobivaju na poklon odabrali su sami građani. S gotovo 400000 glasova, zabilježenih na mrežnoj stranici projekta www.pokretzaradost.hr za vrijeme glasovanja od 15. travnja do 15. lipnja, za uređenje aktivnih zona izborili su se građani Hrvatske Kostajnice, Vrgorca, Cresa, Imotskog, Drniša, Visa, Komiže, Slunja, Pleternice i Knina.

„Čestitam gradovima čiji su se stanovnici svojim glasovima i angažmanom izborili za uređenje aktivnih zona i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u glasovanju te na taj način podržali ovaj projekt. Upravo angažman građana pokazuje da je projekt prepoznat kao vrijedan doprinos daljnjemu poboljšanju kvalitete života u lokalnim zajednicama. Veseli nas što je zanimanje za Pokret za radost 1uređenjem vježbališta na otvorenome tako veliko jer vjerujemo da ono potvrđuje spremnost i želju građana da prihvate aktivne životne stilove i u svoj život uključe više vježbanja i kretanja. Upravo smo s tom namjerom i pokrenuli ovu inicijativu. Nadamo se da ćemo s lokalnim zajednicama brzo obaviti sve administrativne poslove i u kratkome roku postaviti aktivne zone kako bi ih građani mogli čim prije početi koristiti. Svima koji su sada možda razočarani jer se njihov grad nije našao među prvih deset poručujem da projekt nastavljamo i sljedeće godine kad ćemo urediti još deset aktivnih zona, pa na novu prigodu neće trebati dugo čekati“ - izjavila je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Projekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u okviru svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na više kretanja i redovito vježbanje te ih osvijestiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila za zdravlje. U aktivnim zonama u suradnji s lokalnim zajednicama postavit će se sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi građani, različite dobi i tjelesne spreme, zainteresirani za vježbanje i aktivan život.

Coca-Colini su partneri u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Nakon uređenja aktivnih zona Coca-Cola će unutar njih u suradnji s Pokret za radost 2partnerima, Hrvatskim Crvenim križem i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirati vježbanje pod vodstvom i nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja o uravnoteženoj prehrani.

Veleposlanici su projekta Mirza Džomba, bivši rukometaš i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Gradonačelnica Antonija Jozić

Nakon čestitki koje je pleterničkoj gradonačelnici Antoniji Jozić uputila redakcija tjednika Kronika požeško-slavonska, ona je istakla - Danas smo primili obavijest da je Grad Pleternica među 10 hrvatskih gradova na kojima će se postaviti vježbalište na otvorenom. Sretni smo i zadovoljni i ovom prilikom bih se željela zahvaliti svima koji su svojim glasom podržali ovu akciju i koji su na bilo koji način potakli svoje prijatelje na glasovanje za igralište. Vidimo se na otvorenju! – pozvala je gradonačelnica Jozić.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Coca Cola Pokret za radost