Srijeda, 08 Lipanj 2016 12:14

S radom završilo pet njegovateljica

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROJEKT "POMOĆ ZAJEDNICI" -

POŽEGA - Pet njegovateljica završilo je svoj šestomjesečni rad u Gradu Požegi gdje su, u sklopu projekta „Pomoć zajednici“, brinuli o 115 pretežno staračkih domaćinstava. Njegovateljice su svakodnevno posjećivale po nekoliko korisnika, pomagale im u poslovima u kući i oko kuće, u osobnoj higijeni i zdravstvenoj skrbi, organizaciji prehrane sl. e024813b29ebd45d0ef447940e0ad5c1 XLSvaka od njih imala je svoje redovne korisnike koji žive u Šeovcima, Štitnjaku, Dervišagi, Vidovcima, Mihaljevcima i brojnim drugim prigradskim naseljima te na području grada.

Danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović u Gradskoj vijećnici kako bi im zahvalio, ali i čuo njihova iskustva.
- Zahvaljujem vam se na trudu i volji za radom koju ste pokazali u ovih šest mjeseci. Mi ćemo i dalje raditi na projektima putem kojih i vama možemo pomoći i nakon ovoga ostajte u našoj evidenciji. Hvala vam još jednom i nadam se da smo vam barem malo uspjeli olakšati situaciju – poručio je gradonačelnik.

Riječ je o projektu provedenom u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pri čemu se javni radovi koriste kao aktivna mjera kojoj je cilj društveno korisnim radom povećati zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena i afirmirati njihovu socijalnu uključenost i to uz potporu jedinice lokalne samouprave.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.hr