Petak, 13 Svibanj 2016 16:52

Zahvalili na donaciji za kuharski praktikum tvrtki Alles i Grundig

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENA ŠKOLA NAGRADILA UČENIKE KOJI SU POSTIGLI USPJEH NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA -

POŽEGA – Brojne aktivnosti koje je Poljoprivredno-prehrambena škola izvodila tijekom školske godine, a posebno uspjehe koje su ostvarili na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima istakli su na maloj svečanosti. Ujedno su se i zahvalili za donaciju opreme za kuharski praktikum koji su donirale tvrtke Alles i Grundig. Ravnateljica škole Marija Grgić zahvalila se i pokazala direktoru Allesa Thomasu Pandžiću i direktoru Grundig Hrvatska Marijanu Haramija, kako učenici rade u školskom kuharskom i pekarskom praktikumu i u čemu su im sve pomogla donirana oprema od ugradbenog štednjaka do velikog hladnjaka. Ukupna vrijednost donacije iznosila je 25 tisuća kuna, a sva oprema bila je prijeko potrebna jer su učenici radili bez nje na priručnim sredstvima. – To će biti poticaj da što prije uredimo i unutarnji praktikum kuharstva jer za sada imamo vanjski, a treba nam i jedan multifunkcionalni praktikum gdje bi se odvijala nastava kuharstva, ugostiteljskog posluživanja i prehrambene tehnologije. Uređenjem tog prostora naši učenici dobili bi veće kompetencije za uspješno konkuriranje na tržištu rada – istakla je ravnateljice Grgić.

Sada kada su vidjeli da im je ova oprema bila nužna, donatori su bili još zadovoljniji, te obećali i dalju pomoć u opremanju kuharskog praktikuma. – Po prvi puta smo se pojavili na tržištu i sa aparatima bijele tehnike, nakon što smo s ostalim aparatima i televizorima prisutni ovdje 35 godina. Nadam se da će ova donacija vašoj školi doprinijeti da barem jedan dio mladih ljudi ostane u Hrvatskoj, da nađe svoj kruh putem školovanja, da nakon razvoja ne odu van. Mi ćemo vjerojatno i dalje sudjelovati u donacijama uz našeg najvećeg partnera tvrtku Alles iz Požege i njenog vlasnika Thomasa Heinza Pandžića, a da slijedećim donacijama doprinesemo boljitku ove škole – istakao je Haramija.

- Krenuli smo od male tvrtke sa dva, tri zaposlena a danas smo tvrtka koja zapošljava preko 90 ljudi. Uvijek smo se trudili pomoći zajednici, a posebno nam puno znači da ovi učenici koji pohađaju praksu imaju dobro i kvalitetno obrazovanje, da steknu zvanje i da na tržište dođu kao gotovi djelatnici. kako se i mi u zadnje vrijem razvijamo u ugostiteljstvu, turizmu i poljoprivredi, možda će neki od vas naći svoje zaposlenje i kod nas – rekao je Pandžić.

Nakon obilaska praktikuma u vinskom podrumu i praktikumu za voćarsko, vinogradarsku i vinsku obuku održana je svečanost na kojoj su predstavljeni uspjesi učenika na natjecanjima u protekloj školskoj godini. Škola je postigla odlične Požega sportske uspjehe jer su u disciplini krosa za mladiće i malog nogometa za djevojke pobijedili na županijskom natjecanju, pobijedili na regionalnom natjecanju. U obje sportske ponovno su bili uspješni, osvojivši 3. mjesto u krosu, a djevojke 4. mjesto u malom nogometu.

U krosu su sudjelovali Antonio Đurčević 4.b, Matej Gomerčić 4.a, Frane Kozić, 4.d i Ivan Tomić 4.a, dok su u futsalu sudjelovale Nikolina Romić 4.c, Lea Zdunić 3.a, Barbara Baličević 3.a, Anita Garić 3.a, Katarina Vinkešević 3.d, Anamarija Soldo 4.c, Tamara Šarac 3.b, Ana Rašić 4.c, Silvija Augustinović 2.a i Andrea Klarić 4.d. uz voditelje profesore Tjelesne i zdravstvene kulture, Zlatka Krakera i Ivana Barišića. Uspjeh nije izostao ni u natjecanju iz struke pa je na Državnom natjecanju u sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplini Nutri Vita učenik Antonio Grgić, 4.d (prehrambeni tehničar) osvojio je 5. mjesto, uz mentoricu, profesoricu Miru Ćaćić.

Tekst/foto: Vladimir Protić