Četvrtak, 12 Svibanj 2016 10:55

Ove jeseni kreću prve skupine djece u vrtić i jaslice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠNA FAZA RADOVA NA DJEČJEM VRTIĆU U OPĆINI JAKŠIĆ - 

JAKŠIĆ – Dječji vrtić u Jakšiću dobiva konačne vizure i u fazi je završnih radova, nakon gotovo pet godina gradnje, jer je uglavnom izostala pomoć države i ministarstava, te je najvećim dijelom financije snosila općina Jakšić. Nužno je bio potreban vrtić jer općina Jakšić, kao rijetke općine u Hrvatskoj ima povećanje broja stanovnika, znači ima veći broj djece nego prijašnjih IMG 6501godina. No to nije nikoga potaklo da pomogne u gradnji vrtića, pa da on bude još prošle godine u funkciji. Vrtić će imati 840 m2 korisne površine kapaciteta tri odgojne grupe sa 75 djece ukupno.

Da bi vrtić mogao biti završen potrebno je ukupno 1,9 milijuna kuna a sada je pomogao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sa iznosom od 1,1 milijun za energetski učinkovitu fasadu.

- U završnoj smo fazi izgradnje našeg vrtića, za koji je uz sredstva Fonda općina Jakšić osigurala još 767 tisuća kuna, što je dovoljno za kompletan završetak i nabavu namještaja. Moramo još osigurati dio sredstava za postavljenje dječjeg igrališta u krugu vrtića. Po dolasku namještaja zatražit ćemo izdavanje uporabne dozvole, za što mislim da ćemo ishoditi sve do ljeta. Prva djeca moći će se upisati već početkom školske godine, a očekujem da će se vrtić brzo popuniti, jer mi i danas imamo veliki broj djece smješten u požeškim dječjim vrtićima za koje općina subvencionira boravak za svako dijete – istakao je načelnik općine Ivica Kovačević.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vanja Protić