Utorak, 12 Travanj 2016 13:48

Požežani će se kupati već početkom srpnja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVIH GRADSKIH BAZENA U POŽEGI -

POŽEGA - Niz godina problematični gradski bazen koji uvijek prije početka sezone kupanja postaju vruća tema, na kojoj su se brusila politička obećanja nekoliko generacija, konačno je otišla u povijest. Započeli su radovi na izgradnji novih, modernih i suvremenih bazena kojima će i IMG 6487grad Požega stati uz bok ostalih većih hrvatskih gradova. Ovo kapitalno ulaganje vrijedno 13 milijuna kuna najavila je ova politička garnitura, koja je na kraju i krenula u tu realizaciju.

Gradnja novih bazena započela je prvo rušenjem školjke starog bazena koji je izgrađen 1953. godine, a radove je obišao i požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim suradnicima.

- Krenuli smo s još jednom investicijom u gradu Požegi, a kako nažalost, ovakve investicije nisu prihvatljive za sufinanciranje Europske unije mi smo morali poduzeti određene mjere, napraviti konkretne i kvalitetne zahvate te osigurati da Grad Požega ima jedno javno kupalište primjereno vremenu u kojem živimo. Cilj je okončati radove do 10. srpnja ove godine, s izvođačima je potpisan ugovor i nadamo se da će to biti i prije. Ovu sezonu, Požežankama i Požežanima a posebno djeci obećavam kao IMG 6502gradonačelnik da će se ove godine kupani na novo uređenim bazenima - istakao je gradonačelnik Neferović.

Osim velikog bazena veličine 50 x 25 metara, koji će imati najsuvremeniju tehniku filtriranja vode, svojom dubinom će osigurati i mogućnost vaterpolskih utakmica, izgradit će se i mali bazen veličine 50 x 12 metara za djecu i neplivače. Uredit će se kompletan okoliš, novi sportski tereni, sanitarni čvorovi, svlačionice, ugostiteljski objekt, bazen će dobiti novi ulaz iz pravca Veličanke i novih 54 parkirna mjesta.

- Uz uređeni okoliš sve bi u konačnici trebalo biti respektabilan prostor za ljeto i rekreativne aktivnosti na zadovoljstvo svih naših građana ali i gostiju. Ovaj cijeli prostor doživjet će izmjene. Kupalište će biti po novim standardima s četiri nogopera, pristup i ulaz u bazen bit će omogućen IMG 6503na četiri mjesta, nema utrčavanja, bit će osigurana maksimalna higijena - kaže gradonačelnik Neferović dodajući da će bazen zahvaljujući novoj filtraciji vode biti u pogonu svaki dan, a da onaj način ispuštanja i punjenja nove vode jednom tjedno odlazi u povijest.

Tekst/foto: Vladimir Protić