Četvrtak, 24 Ožujak 2016 09:26

Sigurnost u lovu prije svega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNIČKI PREVENTIVNI PROJEKT LOVACA I POLICIJE -

POŽEGA – Predavanjem lovaca pripadnicima policije privodi se kraju dvogodišnji zajednički projekt Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Policijske uprave požeško-slavonske pod nazivom „Sigurnost u lovu“, a još slijedi završno IMG 4967predavanja policajaca lovcima ovog kraja kako bi razmjenom iskustava i upoznavanjem sa zakonskim propisima o lovu i pratećom dokumentacijom tijekom lova djelovali preventivno i poboljšali ukupnu sigurnost u ovdašnjim lovištima.

- Suradnja sa požeškom policijom kroz provođenje projekta bila je izuzetno dobra, a na kraju sam policiji dao popis naših udruga tj. članica sa imenima i telefonima odgovornih osoba kako bi se poboljšala komunikacija lovaca i pripadnika policije - rekao je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je zamjeniku načelnika PU požeško-slavonske Zoranu Jušiću uručio brončanu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza. Tako je ova policijska uprava prva u našoj zemlji primila to visoko odličje u znak dobre višegodišnje suradnje i uspješnog provođenja projekta.

- Sigurnost i rukovanje oružjem, preventiva u lovištima, sprečavanje protuzakonitog lova i edukacija policijskih službenika bili su ključni kroz međusobna predavanja, a rezultati takvog pristupa ovoj problematici već su vidljivi - istakao je Zoran IMG 4973Jušić dodavši da su u zadnje dvije godine zabilježena dva slučaja nezakonitog lova (ranije ih je bilo po tri svake godine), a u pet godina bilo je pet samoozljeđivanja u lovu. Edukacijom je bilo obuhvaćeno ukupno 150 policajaca iz svih postaje ove županije.

Predavanje je vodio Denis Milošević, član Izvršnog odbora Lovačkog saveza županije koji je pripadnike policije upoznao sa cjelokupnom dokumentacijom koja prati organizirani lov, kao i o vrstama lova i načinima kako se on provodi, a svi polaznici dobili su i brošuru o potrebnoj dokumentaciji za lov. Još slijedi predavanje policajaca lovcima, a konstatirano je da ovo nije kraj suradnje koja je obostrano donijela pomake za oba sudionika ovog projekta.

Tekst/foto: Vladimir Protić