Četvrtak, 10 Ožujak 2016 09:42

Učenici i studenti posjetili Gradsku kuću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DAN OTVORENIH VRATA -

POŽEGA - Gradska kuća otvorila je svoja vrata za sve zainteresirane koji su htjeli vidjeti kako izgleda Gradska vijećnica, naučiti nešto o radu gradske uprave ili se susresti s gradonačelnik i predsjednikom Gradskog vijeća.

- Smatram da su gradske službe i ustanove u proteklom periodu pokazale susretljivost i komunikativnost s građanima te otvorenost prema njihovim zahtjevima i potrebama. Isto tako, mislim da se na političkom planu u radu Gradske uprave i Gradskog vijeća dosta toga promijenilo na bolje te da doista u ovom trenutku ne postoji ništa što je nedostupno, što se ne može prikazati i objasniti građanima. U tom duhu vjerujem da će nastaviti i rad Gradske uprave i rad Gradskog vijeća i osobno ću se zalagati da ta komunikacija s građanima bude još kvalitetnija – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ima li gradonačelnik radno vrijeme? Voli li svoj posao i zašto je iz sporta ušao u politiku? Hoće li Požega dobiti klizalište ili zatvorene bazene? Koja zanimanja mogu zadržati mlade u Požegi? Hoće li se zatvoriti promet na Trgu Sv. Trojstva? - samo su neka od pitanja učenika požeških osnovnih i srednjih škola na koju su odgovarali gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić. Svoje prijepodne za susret sa školskim prijateljima odvojili su i dječji gradonačelnik Požege Karlo Bajt te Marija Brus, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.

- Sam cilj je Požegu bolje pozicionirati u istraživanju koje provodi Udruga gradova i GONG. Smatramo da Požega po otvorenosti kroz predstavničko tijelo, odluke izvršne vlasti i pravo na pristup informacijama, po suradnji sa zajednicom i mjesnom upravom ima argumente da u sljedećim istraživanjima bude u samom vrhu gradova po otvorenosti i transparentnosti. To nije samo pitanje političke već i društvene odgovornosti - rekao je Nino Smolčić.

Gradsku kuću su posjetili učenici svih gradskih osnovnih škola, Gimnazije Požega, Katoličke gimnazije, Ekonomske škole Požega te dvije grupe studenata Veleučilišta u Požegi. Kao i prošle godine, Dan otvorenih vrata dio je bogatog programa obilježavanja Dana Grada Požege.

Tekst/foto: Vanja Protić