Srijeda, 17 Lipanj 2015 13:45

Godišnji proračun i poslovanje gradskih tvrtki i ustanova

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

13. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICA -

 PLETERNICA – Održana je 13. sjednica Gradskog vijeća grada Pleternice koja je imala 6 točaka dnevnog reda. Tako je usvojen Godišnji obračun Proračuna grada Pleternice za 2014. godinu i Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja za 2014. godinu. Grad Pleternica je u 2014. godini imao 23 milijuna kuna prihoda u proračunu, a 21,5 IMG 2177milijuna kuna rashoda proračuna, te je razlika u plusu 1,4 milijuna kuna. Kako je iz prošlih razdoblja naslijeđen minus od 4,9 milijuna kuna taj minus će se djelomično smanjiti. Usvojena su i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki Pleternički komunalac d.o.o., Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Mala hidroelektrana Pleternica d.o.o. i gradskih ustanova Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica, Dječji vrtić „Tratinčica“ Pleternica i Javna vatrogasna postrojba Požeško-slavonske županije.

 Izmjenom Odluke o visini udjela roditelja – staratelja u cijeni programa Dječjeg vrtića „Tratinčica“ obvezu plaćanja dobili su u visini 250 kuna oni roditelji koji privremeno ne dovode svoju djecu, ali traže zadržavanje mjesta u vrtiću.

 Donijeta je i odluka o prodaji nekoliko nekretnina u vlasništvu grada Pleternice, koje se nalaze u području Poduzetničke zone Pleternica. Zemljišta će se prodavati na javnom natječaju po početnoj cijeni od 4 eura za m2. Prodaju se dvije parcele od gotovo 13.000 m2, te jedna od 5.449 m2, a namijenjene su za gospodarsku namjenu. Usvojen je i IMG 2179prijedlog odluke o izradi 4. izmjene i dopune Prostornog uređenja grada Pleternice, koji će omogućiti nastavak Vinogradske ulice u Pleternici, promjenu statusa građevinskog područja Starac, na kojemu bi se mogli graditi turističko-ugostiteljski sadržaji.

 Kao i uvijek najzanimljiviji dio sjednice su vijećnička pitanja upućena gradonačelnici Antoniji Jozić. Najaktivniji su i ovaj puta bili vijećnici HDSSB-a koji su postavili najviše pitanja, na koja je gradonačelnica Jozić odgovorila da zna da oni moraju postaviti ta politička pitanja zbog svoje stranke, ali i nazočnih medija, ali da su to sve insinuacije, neprovjerene stvari te da u svom pitanju redovito stavljaju i zaključke i osude iako uglavnom nisu nikada provjerili to što pitaju. Pozvala ih je da ne čekaju sjednice Gradskog vijeća, nego kad god imaju neka saznanja i upit slobodno dođu po informaciju i razjasne cijelu situaciju, no ako im treba predstava neka i dalje nastave tako.

Tekst/foto: Vladimir Protić