Srijeda, 20 Svibanj 2015 09:45

Kanalizacija za Alagince i Donje Emovce

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DVIJE VELIKE INVESTICIJE PRIGRADSKIH NASELJA GRADA POŽEGA -

ALAGINCI – Još stotinjak metara i završit će izgradnja kanalizacije za prigradsko naselje Alagince u dužini 917 metara, koje će omogućiti svim stanovnicima da se priključe na kanalizaciju već ovog ljeta. – Vrijednost investicije je 340 tisuća kuna, a investiciju radi gradska tvrtka Tekija iz sredstava razvoja sustava odvodnje na području grada Požege. Cijelo naselje Alaginci dobit će kanalizacijsku mrežu a ugrađena će biti i jedna crpna stanica – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji jeIMG 9918 sa svojim zamjenikom mariom Pilonom, direktorom Tekije Antom Kolićem i nadzornim organima gradilišta obišao tijek gradnje. Radove izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak iz Požege, radovi su započeli 04. svibnja a krajnji rok za završetak je 60 dana. Radovi su završeni 75%, a preostaju montaža crpne stanice i elektro radovi.

Nešto veći i zahtjevniji radovi odvijaju se u Donjim Emovcima gdje se kroz cijelo naselje provlači kanalizacijska mreža sve do naselja Emovački lug i spaja na kanalizacijsku mrežu grada Požege. – Ovdje je predviđena dužina radova od 3.900 metara s dvije crpne stanice, a ukupna vrijednost radova je 1,92 milijuna kuna. Hrvatske vode financiraju 80% troškova, a Tekija iz sredstava razvoja sustava odvodnje grada Požega 20%. Ovim radovima IMG 9930rješavamo dugogodišnji problem stanovnika Donjih Emovaca i Emovačkog luga s otpadnim vodama - rekao je gradonačelnik Neferović na prije nekoliko dana započetim radovima na početku naselja koje izvodi tvrtka Presoflex gradnja iz Požege.

Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava oko 68 domaćinstava će se moći priključiti na kanalizaciju što će svakako mnogi učiniti, jer se sada otpadne vode razlijevaju i po kanalima ispred kuća što posebno ljeti stvara nesnosan smrad u naselju. Posebno stoga što se u naseljima Donji Emovci i Emovački lug nalaze i turistički objekti i dio sadržaja tvrtke Zlatni lug. Na području sjevernog dijela grada Požege još su bez kanalizacijske mreže i obližnja naselja Marindvor, Bankovci, Nova i Stara Lipa, Ugarci koji bi kanalizaciju trebali dobiti u tijeku slijedećih godina.

Tekst/foto: Vladimir Protić