Petak, 09 Siječanj 2015 14:16

Deset godina imaju pozitivan prirast stanovnika

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRIJEM SVIH NOVOROĐENIH STANOVNIKA OPĆINE JAKŠIĆ U PROŠLOJ GODINI -

JAKŠIĆ – Općina Jakšić u sklopu svoje pronatalitetne politike koju vodi aktivno od 2006. godine novčano sa tisuću kuna potpomaže sve novorođene stanovnike na svom području. – Iako je prijašnjih godina bilo i više rođene djece, mi smo zadovoljni jer se u 2014. godini na našem području rodilo 46 djece, a 36 stanovnika je umrlo. Na taj način smo i dalje ostali uz Voćin jedina općina u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja ima prirast stanovnika. I u 2015. godini mi ćemo poticati i pomagati roditeljima i sa novčanim poticanjem, a najveći poticaj svakako će biti dovršetak našeg dječjeg vrtića koji se očekuje ove godine, što će svakako biti pomoć svim mladim roditeljima, jer sada je preko 50-ero djece smješteno u vrtićima gradova Požega i Pleternica – istakao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, koji je sa svojim zamjenikom Milom Barišićem i predsjednikom vijeća Boškom Obradovićem uručili majkama ružu i novčani iznos.

Kako je konačno potpisan ugovor za izgradnju pristupne ceste prema dječjem vrtiću očekuje se uskoro dovršenje vrtića i opremanje, te skoro pohađanje djece, a kapacitet će osigurati da se smjeste sva djeca s područja Jakšića. – Vama kao roditeljima i odgajateljima čestitam jer time vi osiguravate našu budućnost i bolji život.

Na prijemu su nazočili Jakov Glavaš, sin Ivane i Maria iz Rajsavca, Tea Milojević, kći Suzane i Nebojše iz Eminovaca, Lana Danilović, kći Ivane i Gorana iz Bertelovaca, Lea Lukić, kći Katarine i Ivana iz Rajsavca, Luka Buzadžić, sin Dragane i Bratislava iz Jakšića, Iris Svoboda, kći Nataše i Slavena iz Jakšića, Marko Hećimović, sin Martine i Vjekoslava iz Bertelovaca, Ela Nijemčević, kći Mirjane i Nenada iz Radnovca, Nives Murar, kći Maje i Ivana iz Radnovca, Dominik Penava, sin Katarine i Mihaela iz Tekića, Viktor Đenđeš, sin Sandre i Alena iz Svetinje, Mateo i Rea Kir, sin i kći blizanci Marine i Domagoja iz Jakšića, Jakov Stipić sin Nikoline i Daniela iz Jakšića, Tena Kristek, kći Natalije i Gorana iz Tekića, Karlo Domagoj Matić, sin Ivane i Dragutina iz Jakšića, Petar Šutalo, sin Nikoline i Kreše iz Jakšića, Petar Stipančević, sin Anite i Maria iz Jakšića, Matej Matijević, sin Dajane i Slobodana iz Jakšića, Matija Bošnjak, sin Ivana i Ivane iz Radnovca, Barbara Jakoubek, kći Ruže i Ivana iz Tekića, Lea Parobek, kći Ivane i Željka iz Jakšića, Žana Hruška, kći Ivane i Slavena iz Jakšića, Gabriela Prskavac, kći Mirele i Antuna iz Treštanovaca, Luka Šilhan, sin Anite i Željka iz Eminovaca, Lovro Puharić, sin Mirjane i Dalibora iz Jakšića, Leni Kelam Delić, kći Ane i Gorana iz Treštanovaca, Bruno Pavličević, sin Josipe i Josipa iz Jakšića, Andrej Maznik, sin Kristine i Renata iz Jakšića, Ema Vidović, kći Katarine i Tomislava iz Jakšića, Petar Pelan, sin Marine i Mihaela iz Jakšića, Benjamin Šipura, sin Kristine i Ilka iz Jakšića, Marko Kovačević, sin Daniele i Ivana iz Jakšića, Gabriel Čuljak, sin Maje i Nikice iz Jakšića, Erin Marković, kći Jelene i Gorana iz Treštanovaca, Anamalinie Bulaja, kći Kristine i Mirka iz Tekića, Ema Križić, kći Ane i Tomislava iz Jakšića, Petar Šulc, sin Ivane i Tomislava iz Jakšića i Nika Požega, kći Snježane i Marka iz Granja.