Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 10:44

Rad vojske skuplji od privatnog poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NASTAVLJENO OTKLANJANJE RUŠEVINA ZAOSTALIH OD RATA  -

PAKRAC - U Pakracu je počelo otklanjanje ruševina zaostalih nakon rata no, posao ne obavlja, kako je jesenas najavljeno, Hrvatska vojska nego privatni poduzetnik Vlado Amić iz Badljevine. - Vojska je obećala počistiti ruševine bez naknade ali smo im mi trebali osigurati, smještaj, hranu, gorivo i ostalo potrebno za rad. Kada smo izračunali koliko bi to koštalo, ispostavilo se kako je ponuda gospodina Amića za gotovo 40 tisuća kuna povoljnija - kazao je gradonačelnik Davor Huška.

RUSEVINE_PAKRAC03U predviđenom roku od mjesec dana tvrtka iz Badljevine trebala bi srušiti ostatke bivšeg Doma zdravlja, tzv.'munjare' i kuće Mirić te još tri obiteljske kuće za koje postoji suglasnost vlasnika. U samom gradu Pakracu postoji još 25 privatnih kuća koje bi trebalo srušiti ali se za njih još čeka suglasnost vlasnika.

Usluge vojske neće koristiti ni gradska uprava Lipika. – Prošle godine smo uklonili dvije ruševine i pokazalo se kako je to financijski povoljnije. Dopuštenje imamo za još pet obiteljskih kuća i to ćemo srušiti ovisno o pritjecanju sredstava u proračun. Nažalost, bojim se kako će ruševine još dugo narušavati izgled Lipika jer za rušenje vila u središtu grada nemamo dozvolu vlasnika - kazao je gradonačelnik Antun Haramija.     (vm)