Četvrtak, 15 Ožujak 2012 11:18

Nova zgrada za Javno zdravstvo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ŽUPAN OBIŠAO INVESTICIJE U GRADU POŽEGI  -

POŽEGA -  Zavod za Javno zdravstvo Požeško-slavonske županije započeo je gradnju nove zgrade u sklopu dvorišta u Županijskoj ulici, koja će biti namijenjena za Službu javnog zdravstva i Školsku službu. Zavod za javno zdravstvo oskudijeva s poslovnim prostorom, a dio službi je i dislociran na drugim lokacijama.

JAVNO_ZDRAVSTVO02Započete radove obišao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. – Gradimo novu dvoetažnu zgradu veličine 260 m2, kojima će osigurati prostor za obavljanje svoje djelatnosti. Vrijednost investicije je 1,7 milijuna kuna koje je osigurao zavod iz vlastitih sredstava. Zavod treba preuzeti i mikrobiološki laboratorij pa i zbog toga treba novog prostora – rekao je župan Aladrović.

Ravnatelj Zavoda Mato Matijević zahvalio se županiji i na doniranoj čestici zemljišta koja je bila potrebna za ovu gradnju objekta.

Uređena i Poljoprivredna škola

Župan Aladrović obišao je i zgradu Poljoprivredne škole na kojoj je u potpunosti uređena fasada i zamijenjena sva stolarija. Zbog stare i dotrajale stolarije škola je imala velike toplinske gubitke, pa se u ovo uređenje uključio i Fond za energetsku učinkovitost Ministarstva zaštite okoliša sa 150 tisuća kuna. – Za ovo uređenje županija je izdvojila još 350 tisuća kuna, tako da je sada u potpunosti uređena fasada i ugrađena nova stolarija.

P3086410Korištena su decentralizirana sredstva iz kojih županija financira školstvo – istakao je župan Aladrović. Ravnatelj škole Jozo Bešlić zahvalio se županu na pomoći u ovoj investiciji koja puno znači za ovu školu, a donosi i smanjenje troškova za energente. Kako je zgrada Poljoprivredne škole pod zaštitom kao kulturno dobro morali su se poštivati zahtjevi zaštitara, što je tražilo više angažmana i veća financijska sredstva.