Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 10:59

Nagradili Vladu Tirola, učiteljicu i mladog sportaša

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDAN ZAŠTITNICE MALE GOSPE  -

 KUTJEVO – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada kutjevo u Kino dvorani obilježen je Dan grada Kutjevo i obilježen blagdan njegove zaštitnice male Gospe. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca kod središnjeg križa na kutjevačkom groblju Sv. Marka u znak sjećanja na sve poginule branitelje za slobodu domovine. Otvoreno je i gradilište pješačke staze od naselja Vinkomir do grada Kutjeva. IMG 7644Trasa je dugačka dva kilometra i investicija ŽUC-a vrijedna je milijun kuna. – O ovoj pješačkoj stazi govori se 20 godina, a ovom dosta prometnom cestom svakodnevno pješači 100-njak učenika u školu i građani do svojih radnih mjesta i do centra Kutjeva. ovo je bilo i naše predizborno obećanje koje ćemo evo uspješno i realizirati – istakao je Josip Budimir, mladi gradonačelnik koji je na ovoj funkciji tek 5 mjeseci nakon izvanrednih izbora ove godine.
Iako nedugo na ovom mjestu gradonačelnika iz njegovog izvješća smo saznali da su se ozbiljno uhvatili u koštac s konsolidacijom grada Kutjeva, izlaska iz stanja dubioze koju je je napravila bivša vlast, i ostvarenju cilja da se do kraja godine vrate svi dugovi. Kroz drastične mjere štednje, smanjivanje i plaće gradskoj upravi, brojne nagodbe s vjerovnicima koji su već krenuli u ovrhe grada, na najboljem putu su da u tome i uspiju. No paralelno su dovršavali i nekoliko projekata, ali započinju i nove projekte koji su na tragu otvaranja novih radnih mjesta, otvaranje Kutjeva u smjeru turizma, ruralnog i vinskog čiji brand je malo potamnih zadnjih godina, no to je još veći izazov novoj garnituri lokalne vlasti.
Veliku podršku dobiva od Gradskog vijeća i predsjednice Gradskog vijeća Josipe Miličević, koji konačno zajedno s izvršnom vlasti idu u smjeru bržeg razvoja grada Kutjeva. Podršku su izrekli na svečanoj IMG 7632sjednici i saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, te pleternička gradonačelnica Antonija Jozić u ime svih pet gradonačelnika i pet načelnika općina, koji svom mladom kolegi Josipu Budimiru daju punu podršku, pomažu u radu i uključuju u zajedničke projekte.
Povodom dana grada uručena su i priznanja zaslužnima, posebno zaslužni za promociju i razvoj grada Kutjeva, a ove godine to su Vlada austrijske pokrajine Tirol, za humanitarni doprinos i razvoj vatrogastva doniranjem vatrogasnih vozila za DVD Kutjevo i DVD Vetovo, Anita Katić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, voditelj brojnih aktivnosti u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu i aktivistica u brojnim udrugama, Tomislav Ivčetić, mladi sportaš, dvostruki prvak Hrvatske u kickboxingu.