Srijeda, 13 Kolovoz 2014 11:08

Novi dislocirani studij planira otvoriti Veleučilište "Baltazar" iz Zaprešića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAKON STUDIJA FIZIOTERAPIJE PAKRAC BI TREBAO DOBITI JOŠ JEDNU VISOKO OBRAZOVNU USTANOVU  -

PAKRAC – Nakon dislociranog studija fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Pakrac bi trebao dobiti još jednu visoko obrazovnu ustanovu. Riječ je o Veleučilištu "Baltazar" iz Zaprešića koje je zainteresirano da svoje odjele dislocira u Pakrac pa su u ovom gradu nedavno boravili dekan dr. sc. Vinko Morović i predsjednik Upravnog vijeća mr. sc. Drago Bago. - Bio je to prvi radni sastanak na kojemu su se oni željeli informirati o resursima s kojima Pakrac raspolaže te vidjeti koji bi to smjerovi, od onih s kojima raspolažu, nas zanimali. Mi smo osobno zainteresirani za smjer koji obrazuje projekt menagere za EU jer mislimo da tu već imamo neka iskustva preko našeg Poduzetničkog centra i da bi se to moglo lako realizirati. baltazar1Zanima nas još jedan smjer koji trenutno ne postoji pri Veleučilištu ali, razgovaramo o mogućnostima da se pokrene, no, o tome je još rano govoriti. Inače, što se prostora tiče, oko toga ne bi trebalo biti problema i mi smo im predložili nekoliko mogućih lokacija – kazala je zamjenica gradonačelnika Anamarija Blažević.
Na sastanku u Pakracu predloženo je i sklapanje sporazuma između Veleučilišta "Baltazar", Grada Zaprešića i Grada Pakraca a očekuje se kako bi novi dislocirani studij u Pakracu s radom mogao početi iduće akademske godine.
Podsjetimo, dislocirani studij fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta Zagreb u Pakracu postoji već treću godinu a pohađa ga svake godine 60 studenata iz raznih krajeva Hrvatske.