Utorak, 24 Lipanj 2014 21:31

Dječja graja i plač u 229 godina staroj vijećnici

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNO PRIMANJE NOVOROĐENIH BEBA I NJIHOVIH RODITELJA U GRADU POŽEGI -

POŽEGA – Stara dama koja je na mjestu izgorjelog gradskog magistrata u velikom požaru 1779. godine dobila današnje izdanje Gradske vijećnice u obnovi 1785. godine nekoliko puta godišnje napuni se najmlađim stanovnicima grada Požege. Tada se čuje dječja graja i plač jer su gosti novi, nekoliko mjeseci prije rođeni stanovnici, najmlađi Požežani sa svojim roditeljima na tradicionalnom prijemu kada se u sklopu pronatalitetne politike darivaju bebe i potiču njihovi roditelji na odluci roditeljstva. Tu tradiciju grad Požega uveo je prije desetak godina i od tada svakih dva mjeseca napuni se Gradska vijećnica djecom, ovaj puta čak 44-ero djece sa svojim roditeljima bili su gosti požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića.
Čestitajući roditeljima na njihovim prinovama i što su se odlučili biti, neki i više puta roditelji, gradonačelnik Neferović je obećao da će im grad u tome pomoći a djeci osigurati bezbrižno djetinjstvo i odrastanje. – Jedna u nizu takvih pomoći svakako je projekt grada Požege za izgradnju novog dječjeg vrtića, za koji je grad osigurao zemljište, upravo se dovršavaju projekti koji će biti kandidirani na nekim od natječaja EU. Iskreno se nadam da će i dio ove djece pohađati taj novi vrtić, koji će biti izgrađen po najmodernijim standardima i imat će do 26 kvadrata vrtićkih prostora po djetetu. Neki nam prigovaraju zašto vrtić ne gradimo u centu na lokacijama postojećih starih vrtića koji više ne zadovoljavaju standarde. Upravo zbog toga što na ovoj novoj lokaciji imamo dovoljno prostora da napravimo takav moderni i prostrani vrtić, što nikako ne bi mogli izgraditi u centru. kako je u gradu Požegi sve na udaljenosti do 500 metara, ja mislim da vama roditeljima to nije prepreka ako znadete eda će vaše dijete biti sigurno i zbrinuto – istakao je gradonačelnik Neferović obilazeći djecu, upoznajući se s roditeljima i spremno se fotografirao sa svima.
Zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić zaželio je roditeljima da se uskoro opet vide u istim ulogama, jer ovaj grad treba djece, mladosti i budućnosti.
U razgovoru su se gradonačelnik i njegovi zamjenici zadržali najviše sa dječacima blizancima, Ivanom i Nikolom Marić. – Kod kuće imamo još dvoje djece i sada su nam došla još dva dečka. Za sada se dobro snalazimo s njima, ja sam kod kuće na porodiljskom. Na prijemu u gradu smo bili i sa prvo dvoje djece i mogu pohvaliti tu akciju grada koja je roditeljima svakako dobra pomoć – istakla je Mihaela Marić kojoj je u pratnji bio i suprug Zdravko. Obitelj Marić darivana je sa 6.000 kuna za treće i četvrto dijete u obitelji.
Na prijemu u Gradskoj kući bili su Tea Abramović, kći Maje i Bojana, Lorena Blažičević, kći Karmen, Jakov Caha, sin Dinke i Vladimira, Vita Detić, kći Olge i Tomice, Emanuel Dolibašić, sin Valentine i Roberta, Luka Dubroja, sin Đurđe, Tia Džomba, kći Ivane i Ivana, Andriana Đaković, kći Ines i Aleksandra, Rafael Galović, sin Marije i Alena, Niko Gunjević, sin Ane i Gorana, Ena Horvat, kći Vanje i Ivana, Luka Kovačević, sin Ivane i Željka, Nicol Ladović, kći Maje, Leonardo Adrian Vranješević, sin Laure Marie i Krunoslava, Ivano Louč, sin Ivane i Alena, Marinović, kći Kristine, Relja Matičević, sin Renate i Dragana, Šimun Odobašić, sin Sanje i Štefe, Lana Pavičić, kći Brigite, Marin Pavlović, sin Josipa i Bojane, Erik Pijević, sin Danijele i Antonija, Ella Polak, kći Sunčice i Mihaela, Dora Rastić, kći Kristine i Vlade, Lovro Razum, sin Marinele i Zvonimira, Suzana Ređepi, kći Indire, David Samardžić, sin, Nikoline i Davida, Ivan Sigurnjak, sin Mateje, Mia Solić, kći Ane i Maria, Eva Stanić, kći Danijele i Ivana, Tena Šilhan, kći Kristine i Gorana, Nora Štimac, kći Vesne i Danijela, Dorotea Vidaković, kći Branke i Tomislava, Karla Vukoja, kći Ileane i Maria, Matija Zagrajšek, sin Mirjane i Josipa, Dorian Živković, sin Marijane i Filipa, Matko Bartošek, sin Snježane i Zorana, Tea Begović, kći Danijele, Mihael Bošnjak, sin Marije i Damira, Lea Dragičević, kći Marijane, Antonio Gavran, sin Mirjane i Antuna, Ivan i Nikola Marić, sinovi Mihaele i Zdravka, Draženka Mihelić, kći Jasmine, Marko Mlakar, sin Ivane i Gorana, Viktorija Trošelj, kći Klare.