Srijeda, 18 Lipanj 2014 15:21

Vrijednost radova 3 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NOVA KANALIZACIJSKA MREŽA ZA GRAD I PRIGRADSKA NASELJA -

POŽEGA – Nastavljena je izgradnja nove kanalizacijske mreže kojom bi kanalizaciju dobili svi stanovnici Ulice Pavla Radića i prigradskog naselja Novi Štitnjak. Kanalizacija će biti postavljena na dužini od 3,7 km, a završetak radova očekuje se iduće godine. – Početak radova u ovoj najdužoj ulici u gradu Požegi počeo je još 2012. godine, a proteže se sve do Novog Štitnjaka. Mreža će imati dvije precrpne stanice, a sada smo na oko 40% završenih radova. U početku su nam vrlo ambiciozno sa sredstvima ušle Hrvatske vode, no na kraju se to sve smanjilo, pa sada u investiciji najviše sudjeluje grad Požega i Tekija sa sredstvima za razvoj. Očekujemo ovdje oko 300 kućanstava za priključak na mrežu kanalizacije, a na taj način rješavamo višegodišnji problem ovim stanovnicima – rekao je Ante Kolić, direktor Tekije d.o.o., koja izvodi i radove.

Radove na mreži obišao je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je najavio i novu kanalizaciju u prigradskim naseljima. – U naselje Alaginci uskoro kreću radovi na kanalizaciji vrijedni oko 350 tisuća kuna, a projektiranje će se obaviti i za naselja Nova i Stara Lipa, Bankovci, Kunovci, Krivaj pa prema Tornju – istakao je gradonačelnik Neferović, koji je najavio i nastavak rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže u gradskim ulicama gdje je ta mreža stara i nefunkcionalna.

 - Tekija je spremna i za rekonstrukciju u ulicama Hrvatskih branitelja i Mlinskoj, gdje je već obavljena rekonstrukcija van ceste, a sada se čeka rekonstrukcija ceste i nogostupa da se može zajedno prići radovima i da se nebi radila šteta na cesti. Pripremamo i veliki broj rekonstrukcija u ostalim ulicama, a sve poštujući nove zakonske obveze, pa je pripremljeno oko 15 km kanalizacije za rekonstrukciju, među kojima i najstarija u Ulici Stjepana Radića, što bi se financiralo iz europskih fondova – dodaje Ante Kolić.