Srijeda, 09 Travanj 2014 15:47

Poljoprivredno prehrambena škola s novim usmjerenjima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Upisat će 150 novih učenika

POŽEGA - U 24 razredna odjela Poljoprivredno prehrambena škola u Požegi danas ima 560 učenika. Za iduću školsku godinu plan je upisati novih 150 učenika. Tako bi se u agro turističke tehničare u jedan razred moglo upisati do 28 učenika. Isto toliko učenika planirano je upisati i u razrede općih poljoprivrednih tehničara, mehaničara poljoprivredne mehanizacije te prehrambenih tehničara.
IMG 2946- Za iduću školsku godinu u planu su i upisi učenika s posebnim potrebama. Tako će se 10 učenika moći upisati za pomoćne cvjećare - kaže ravnateljica Marija Grgić.
Budući da više nema kombiniranih odjeljenja od iduće školske godine neće biti veterinarskih tehničara.
Plan upisa za iduću školsku godinu Poljoprivredno prehrambene škole potvrdio je i Upravni odjel Požeško-slavonske županije, a to bi isto trebalo učiniti i Ministarstvo znanosti budući da je upisna kvota od 150 učenika ostala nepromijenjena.
Kako će ove godine iz osnovnih škola ipak izaći nešto manje učenika od planiranih upisnih kvota svaka će se škola morati pobrinuti da sebi privuče učenike. Ove će godine iz tih razloga po prvi puta na jednom mjestu učenicima završnih razreda osnovnih škola biti prezentirana sva zanimanja u svim srednjim školama.
Svojevrsni Dan otvorenih vrata srednjih škola bit će organiziran 26. travnja u požeškoj Gimnaziji te je s ravnateljima osnovnih škola dogovoren organizirani prijevoz za zainteresirane učenike.
Od kada su krenuli e-upisi razredno se odjeljenje, podsjetimo formira kada se prijavi 20 učenika. Ove godine u tu kvotu ulaze i ponavljači. Optimalni razred ima 24 učenika, a maksimalni broj je 28 učenika po razrednom odjelu. U svakom slučaju ni budućim srednjoškolcima ali ni školama neće biti jednostavno.