Petak, 28 Ožujak 2014 09:55

Za k.o. Drškovci i Komušina 1,3 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KATASTARSKE IZMJERE ZAPOČELE I NA PODRUČJU GRADA POŽEGE-

POŽEGA - Državna geodetska uprava započela je danas poslove katastarske izmjere nekretnina na području Grada Požege, za katastarske općine Drškovci i Komušina. Otkrivanjem ploče na ulazu u Drškovce simbolično su radove otvorili gradonačelnik Vedran Neferović i Antonio Šustić, voditelj katastarskih izmjera u Središnjem uredu Državne geodetske uprave.
Nastavak je to velikog projekta koji se radi godinama, a sada nastavlja planom do 2016. godine. - Čestitam lokalnoj samoupravi što je izdvojila novce za ovako važan projekt, jer svi oni koji za vrijeme krize uspiju izdvojiti značajnaDSCN8244 financijska sredstva su u prednosti. Ovdje se radi ukupno o blizu 1,3 milijuna kuna, od čega 60 posto financira Grad Požega, a ostalo Državna geodetska uprava. Oni koji budu imali sređene papire, urednu dokumente moći će očekivati investitore, jer investitori dolaze samo tamo gdje su papiri sređeni – rekao je Antonio Šustić, naglasivši dobru suradnju s Gradom Požega i primjerne rezultate uz suradnju s Katastrom i zemljišnom knjigom Općinskog suda.
Prvi dio posla na katastarskoj izmjeri obavlja se na terenu i trajat će do kraja iduće godine kada će biti završen elaborat katastarske izmjere. Nakon toga slijede administrativna postupanja, da bi kroz još godinu dana bila obnovljena zemljišna knjiga i stavljen u uporabu katastarski operat. Preostaje još da se idućih godina obavi katastarska izmjera za još dvije preostale katastarske općine, Donje Emovce i Stara Lipa.
Predviđeno je i održavanje tribina za građane, gdje će oni moći postavljati pitanja i dobiti pojašnjenje za sve vezano uz postupak novih katastarskih izmjera na području Grada Požege.