Srijeda, 19 Ožujak 2014 15:17

6. Sjednica gradskog vijeća Grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

I VIJEĆNICI OPORBE DALI POHVALE RADU GRADONAČELNICE -

PLETERNICA – Obiman i bogat izvještaj o projektima koji su provedeni i koji su pokrenuti u proteklom polugodištu koji su se protezali kroz poduži izvještaj pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić dojmili su se i oporbenih vijećnika koji su dali pohvalu radu gradonačelnika. Rezultati su zaista veliki uzimajući u obzir da grad Pleternica sa svojim proračunom od 6 milijuna kuna ne bi mogao privesti kraju niti jedan od tih projekata, bez sredstava iz EU, fondova i ministarstava, pa su pohvale vijećnika zaista opravdane, zaboravljajući sitne čarke i podbadanja iz dijela oporbe, zaista nije moglo bolje. U svakom slučaju upravo kontinuitet, koji je istakao i bivši gradonačelnik Franjo Lucić i predsjednik vijeća Marijan Aladrović, kontinuitet koji HDZ kao stranka ima u IMG 1816vlasti Pleternice, pokazao se vrlo važnim, ali i iskustvo koje je gradonačelnica Jozić stekla u prošlom mandatu kao dogradonačelnica. Bila je već involvirana u sve projekte i samo je nastavila sa provođenjem projekata, bez stanke, bez zastoja i vjerojatno sa više energije nego „mi koji smo već znatno stariji, baš se pitam odakle joj tolika energija, a vidim i koliko ja imam godina“ primijetio je Aladrović.
Dug je to popis učinjenog: dovršetak izgradnje, opremanje i otvorenje novog Dječjeg vrtića i jaslica sa pristupnom cestom vrijednom 11,5 milijuna kuna, nastavak izgradnje Gradske knjižnice i čitaonice u vrijednosti 1,85 milijuna, koji sada po natječaju radi drugi izvođač, Presoflex gradnja, jer je dosadašnji izvođač ušao u predstečajni postupak, početak izgradnje igrališta u Područnoj školi Kuzmica, koji će biti završen ovog proljeća, uređenje i izgradnja parkirališta uz groblje u Gradcu, izgrađena i puštena u rad solarna elektrana na zgradi Poduzetničkog inkubatora u Pleternici. U cestogradnji: izgradnja nogostupa i rekonstrukcija javne rasvjete u ulici Prilaz, izgradnja i dovršetak modernizacije ulice Ljudevita Gaja, izgradnja nogostupa u Poduzetničkoj zoni, izgradnja projektne dokumentacije za ulice Dolač, Smrik, Vinogradska. Posebno veliki projekt za kojega je izrađena dokumentacija i ishođene dozvole je projekt aglomeracije Pleternica vrijedan 126 milijuna kuna, koji će kroz nekoliko godina izvoditi Hrvatske vode, Pleternički komunalac i Tekija. Izrađeno je još nekoliko projekata vrijednih stotinjak milijuna kuna spremnih za natječaje na fondove EU, od kojih je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, izgradnja poslovno turističko informativnog centra, projekt rekonstrukcije i izgradnje bivše zgrade Sloge u školsku zgradu buduće Srednje škole vrijedan 25 milijuna kuna, izrada projekta za izgradnju druge Male hidroelektrane na rijeci Orljavi uzvodno od Pleternice, projekt modernizacije javne rasvjete, uređenje šetnice uz Orljavu, uređenje Gradskog parka u Pleternici, projekti izgradnje vodovodnih mreža u Novoselcima, Traparima, Sesvetama, Požeškoj Koprivnici vrijedni 7 milijuna kuna, projekt uređenja bivšeg kina u moderni multimedijalni centar vrijedan 23 milijuna kuna.
Najveći kritičar rada vlasti u Pleternici, Vladimir Milković iz HDSSB-a je rekao: - Rad gradonačelnice možemo ocijeniti dobrom ocjenom, svugdje ste prisutni, na događanjima i u medijima, imate dobru komunikaciju s građanima, pokazali ste dobru socijalnu osjetljivost, i vaša ženska organiziranost dolazi do izražaja... a primijetio je da bi možda bilo i bolje da nema tolikog utjecaja na IMG 1823nju bivši gradonačelnik Lucić.
- Ja ću uvijek i ja uspijevam lobirati i za ovaj grad i za ovu županiju, pa sam tako uspostavio i kontakt s direktorom Hrvatskih voda za župana i požeškog gradonačelnika za izgradnju akumulacije Kamenska, koja će riješiti trajno nedostatak vode u Požeštini. Projekt jedne akumulacije ide, a naravno da ću i dalje pomagati u razvoju Pleternice i pomoći u privlačenju projekata – rekao je Franjo Lucić, koji je licemjernim ocijenio i prijedlog Milkovića da se razmotri smanjenje plaća u gradskoj upravi, jer danas grad Pleternica ima plaće koje su najmanje u županiji, pa osim Čaglina sve ostale općine i gradovi imaju veće plaće. Pleternica za plaće troši samo 7% proračuna što je među nižim iznosima u cijeloj Hrvatskoj.