Četvrtak, 14 Studeni 2013 15:52

Očekuje vas mlado vino u središtu grada

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

NAJAVLJENO POŽEŠKO MARTINJE I CEREMONIJAL KRŠTENJA MOŠTA -

POŽEGA – Ovogodišnja dobra berba grožđa, veliki trud vinara u podrumima i mošt koji kuha, zaslužuje i ove godine dobro obilježavanje Martinja i zahvalu sv. Martinu, zaštitniku vinogradara i vinara, za ove bogate darove. Turistička zajednica grada Požega stoga organizira proslavu Martinja uz pokroviteljstvo grada Požege u pješačkoj zoni, dostupnu svim građanima u subotu 09. studenog od 11,30 sati. Šaljivi i veseli ceremonijal krštenja mošta odradit će vinski biskup Boris Benčić, koji će uz obred po starim statutima pretvoriti sav mošt u mlado vino.

 - Pozivamo sve građane Požege i njihove goste da dođu u šetališnu zonu koje čine ulice Florijanova i Lermanova, gdje ih očekuje bogata ponuda mladog, ali i starih kvalitetnih vina, rakije, slavonskih kobasica, sira, meda, pekmeza i drugih domaćih proizvoda. Pripremili smo za njih zanimljivi ceremonijal krštenja mošta, degustaciju mladog vina a dobro će se zabaviti uz Tamburaške sastave Posegana i Ciraki – rekao je direktor Turističkog ureda Bruno Horvat.

Manifestaciju obilježavaju i požeški biciklisti, koji u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega već od 9,30 sati organiziraju turističku vožnju Požeškom gorom za sve zainteresirane građane i ljubitelje biciklizma, posebno brdskog kroz prirodu i vinograde.