Utorak, 28 Svibanj 2024 13:13

Najavljen "Lipanj u Pleternici" - četiri vikenda događanja i manifestacija kulture, baštine i konjičkog sporta

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PLETERNICA - Tiskovnom konferencijom u novo uređenom Cafe baru "Segedac" uz Muzej bećarca, najavljen je bogati program koji će se u Pleternici odvijati kroz cijeli mjesec lipanj, pa je i prigodno nazvan "Lipanj u Pleternici. Sve se odvija u organizaciji Grada Pleternice, TZ Grada Pleternice i nekoliko pleterničkih udruga građana, a događanja su najavile gradonačelnica Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i direktorica TZ Ivana Ketović Marjanović.

Već 8. i 9. lipnja na programu su ove godine 30. i jubilarni Cvjetići glazbe, jedini dječji tamburaški festival koji po tradiciji za prvo veće ima interpretacijsko izvođenje tamburaških skladbi, a drugo večer djeca pjevaju autorske pjesme. Festival je uvijek odlično posjećen a uz njega održava se i Dječji sajam.

Slijedeći vikend 15. lipnja Sajam je lokalnih proizvoda i tradicionalna "Fišijada" na prostoru kraj Orljave uz koju će biti organizirano i gledanje nogometne utakmice Hrvatska - Španjolska na Trgu bećarca. U nedjelju 16. lipnja na programu je Smotra folklora "Lidas" koja započinje mimohodom svih sudionika ulicama Pleternice, a onda izvođenjem koreografiranog folklora na velikoj pozornici na Trgu bećarca.

Za 22. i 23. lipnja Grad Pleternica je domaćin Lovačkog streljačkog natjecanja Europsko Grand prix natjecanje gdje će po prvi puta na natjecanju sudjelovati 150 lovaca strijelaca iz šest zemalja, a kao uvodni dio za veća natjecanja u lovnom streljaštvu koja se planiraju na Strelištu Lovačkog saveza županije u Bzenici.

Posljednjeg vikenda u lipnju, od 26. do 30. lipnja održava se Međunarodni konjički turnir na prostorima Hipodroma na ulazu u Pleternicu.

Na kraju je pleternička gradonačelnica Marija Šarić pozvala sve da posjete događanja tijekom lipnja u sklopu "Lipnja u Pleternici" te nistakla: - Svih proteklih godina lipanj je u Pleternici vrijeme kada se svi okupimo zajedno, naše tvrtke, ustanove, udruge, kada svatko od njih da najbolje od sebe i prezentira što radi tijekom cijele godine. Svi oni uključili su se s ljubavlju i željom da se gosti Pleternice, ali i Pleterničani ugodno osjećaju u našem gradu. Pridružite nam i osjetite toplinu zajedništva koju ovdje svima pružamo.

Lipanj u Pleternici 7