Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 20:17

Đacima prvacima poželjeli sretno školovanje

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

MANJE PRVAŠIĆA NEGO PROŠLE GODINE  -

POŽEGA – Danas je krenuo prvi dan škole za sve učenike osnovnih i srednjih škola, no posebno emotivan bio je prvi dan đaka prvaka. Po prvi puta u školsku klupu sjelo je njih 742, na području Požeško-slavonske županije. To je na prošlu godinu kad se upisalo 800 učenika u prvi razred znatno smanjenje i u nekim školama po jedno razredno odjeljenje manje. Najveće smanjenje je zabilježeno u gradu Požegi i gradu Pleternici, dok su škole u općinama Kaptol, Brestovac i Čaglin bilježile povećanje za pet učenika.

Požeški gradonačelnik na prvom satu

IMG 8512Svoje učenike već na prvom satu posjetio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te ih i prigodno darivao poklonom za prvake, crtančicom, pisankama, pisaćim i geometrijskim priborom, ali i popularnim naljepnicama za knjige i pismom dobrodošlice. Na prvi sat je došao u OŠ Dobriše Cesarića i Julije Kempfa, a u OŠ Antuna Kanižlića prisustvovao je priredbi za prvake koje su priredili učenici četvrtih razreda. U požeške osnovne škole upisano je ukupno 246 učenika. – Naši prvašići ove godine su ponovno u gradskim školama, škole su ih dočekali, evo u školi Antuna Kanižlića starije kolege i jednom predstavom dobrodošlice za učenike i roditelje. Grad Požega je jednim malim poklonom prvašićima uljepšao prvi dan u školi i prvi doživljaj škole – rekao je gradonačelnik Neferović, koji se baš ne sjeća dobro svoga prvog dana u školi, no poražavajuće je da se od toga dana do danas u gradu Požegi nije napravila niti jedna škola. – Na tome moramo raditi – dodao je Neferović.

Dva odjeljenja prvašića krenula su i u Katoličkoj osnovnoj školi, a u posjetu im je došao požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Svi učenici dobili su poklon paketiće školskog pribora i bilježnica za početak školovanja, a gradonačelnik im je i osobno zaželio sve najbolje u daljem školovanju. Ravnatelj Ivica Žuljević upoznao je gradonačelnika s cijelom osnovnom školom u kojoj se za sada školuju učenici od 1. do 5. razreda, te novo uređenim prostorima koji su dobiveni adaptacijom cijelog potkrovlja zgrade.

Prvake dočekali i načelnici općina

Učenike prvake s dobrodošlicom i prigodnim poklonima dočekali su u OŠ Dragutina Lermana načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, ukupno 45 učenika, u OŠ Mladost načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, ukupno 42 učenika, u OŠ Vilima Korajca načelnik općine Mile Pavičić, ukupno 40 učenika.