Četvrtak, 09 Ožujak 2023 14:20

Svečanost otvorenja nove zgrada Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Požegi

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Završetkom projekta “Novi centar za život u zajednici” financiranog s 1,6 milijuna eura iz europskih fondova završena je i velika investicija, izgradnja novog objekta Centra za socijalnu skrb Požega, a sada nakon novog preustroja novog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Požega.

U Gradskoj knjižnici održana je prije svečanosti otvaranja i Završna konferencija projekta “Novi centar za život u zajednici” na kojoj su sudjelovali ministar Marin Piletić, privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof, saborske zastupnice Anamarija Blažević i Martina Vlašić Iljkić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa suradnicima, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić sa suradnicima, ravnatelji iz 82 Područna ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad iz cijele Hrvatske, načelnici i gradonačelnici s područja Požeštine, ravnatelji županijskih i državnih ustanova i drugi gosti.

Nakon završne konferencije svi gosti su se uputili na mjesto nove zgrade Područnog ureda gdje je uslijedila svečanost otvaranja. Nakon himne koju su otpjevali učenici Glazbene škole Požega, sve goste je pozdravio sada v. d. predstojnika Područnog ureda Požega Vjekoslav Potočanac, koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem ovog centra i zahvalio se svima koji su sudjelovali u procesu njegovog stvaranja. U ovom novom objektu djelatnici će imati daleko bolje uvjete za rad i pružanje usluga i brige za gotovo 2.300 djelatnika s područja cijele Požeštine koja obuhvaća tri grada i pet općina.

 Sudionike svečanosti su pozdravili i čestitali na novom objektu požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ministar Marin Piletić, koji je rezanjem vrpce i svečano otvorio novi objekt Područnog ureda Požega. Objekt je blagoslovio požeški biskup dr. Antun Škvorčević, a nakon toga svi gosti i uzvanici obišli su nove prostore za rad.