Utorak, 11 Lipanj 2013 18:27

Stvaraju se uvjeti za rad u jednoj smjeni

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NOVA ULAGANJA U KATOLIČKU OSNOVNU ŠKOLU I GIMNAZIJU  -

 

POŽEGA - Kako bi učenicima Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Požegi osigurala primjerene pedagoške standarde Požeška biskupija sustavno ulaže u izgradnju i opremanje objekta u kojem se održava nastava.

Samo je ove školske godine u nadogradnju i opremanje uloženo više od tri milijuna kuna.

Najveći dio toga iznosa donacija je katoličke organizacije Renovabis iz Njemačke koja je utrošena na izgradnju i uređenje potkrovlja ali i ostalih prostora.

U punoj će funkciji novoizgrađeno potkrovlje biti od iduće školske godine no zahvaljujući tim radovima primjerene su uvjete za rad dobili oni najmlađi koji sada imaju i posebnu učionicu za glazbenu kulturu u kojoj se ujedno okupljaju i članovi zbora.

- S glazbenom se kulturom učenici Katoličke osnovne škole susreću već od prvog razreda. Tako se djeci od ranije dobi omogućava kvalitetniji rad za pjevanje. Znamo da je ljudski glas najljepši i najvrjedniji instrument koji se mora jako njegovati i čuvati kao nježno cvijeće - ističe profesorica glazbene kulture Ljuba Šolić.

I prostorije novouređene priručne knjižnice kako doznajemo od knjižničara Vjekoslava Marića, učenici vrlo rado koriste kako zbog lektire ali i desetak računala koja su im na raspolaganju.

Već sada se doznajemo od ravnatelja Katoličke osnovne škole u Požegi Ivice Žuljevića, rade planovi za nova ulaganja. Od iduće školske godine uređivat će se sportska dvorana ali i ujedno nadograditi još dva kata iznad dvorane kako bi se dobile nove učionice.

To će omogućiti, kaže Žuljević da svi učenici školu pohađaju u jednoj smjeni, a što je i cilj svih dosadašnjih ulaganja i opremanja u objekt Katoličke osnovne škole i Gimnazije.

V.Re.