Utorak, 11 Lipanj 2013 18:13

Na poligonu djeca će učiti pravila ponašanja u prometu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZA UREĐENJE DVORIŠTA DJEČJEG VRTIĆA UTROŠENO POLA MILIJUNA KUNA NAMAKNUTIH DJELOMIČNO I IZ EU FONDOVA  -

 

LIPIK - Gotovo 530 tisuća kuna uloženo je proteklih mjeseci u uređenje dvorišta Dječjeg vrtića "Kockica" u Lipiku, te izgradnju malog prometnog poligona i jedne pomoćne građevine unutar dvorišta. Na taj je način u cijelosti zaokružena obnova prostora vrtića koja je rađena u etapama proteklih godina.- Teren oko vrtića je bio podvodan i kad padne kiša danima se nismo mogli igrati s djecom u dvorištu. Sada je napravljena drenaža i postavljena nova trava tako da ubrzo nakon kiše djecu možemo pustiti van da se igraju. Dobili smo i neke nove sadržaje tako da je cijeli prostor oko zgrade vrtića ne samo ljepši nego i funkcionalniji i sigurniji za djecu – rekla je ravnateljica Tatjana Benković.

Za uređenje dvorišta lipičkog dječjeg vrtića 270 tisuća kuna je namaknuto iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova dok je Grad Lipik osigurao 254 tisuća kuna. Unutar tog iznosa je i donacija veleposlanstva Švicarske u visini 61 tisuće kuna. - Novcima iz ove donacije je uređen mali prometni poligon koji će nam pomoći da kroz igru djecu educiramo o ponašanju i pravilima u prometu. Želja nam je uspostaviti suradnju s našom policijom kako bi se i oni uključili u te aktivnosti zajedno s nama koji radimo u vrtiću – dodala je ravnateljica Benković.

Dječji vrtić "Kockica", zajedno s područnim vrtićem u Poljani, pohađa oko 140-ero mališana razne uzrasti. Taj se broj, kaže ravnateljica, tijekom godine mijenja, ovisno o tome da li su roditelji možda ostali bez posla ili su ponovo počeli raditi, da li su na godišnjem i slično no, nastoji se osigurati smještaj za svu djecu koja to žele.         (vm)