Srijeda, 15 Svibanj 2013 10:42

U zdravom gradu zdravi život građanima

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NAJAVLJEN 12. „POŽEGA ZDRAVI GRAD“  - 

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege uz pokroviteljstvo grada Požege po 12. puta organizirala je manifestaciju „Požega zdravi grad“ u kojima svojim građanima svih životnih doba nudi niz aktivnosti u kojima se mogu uključiti te nešto napraviti za svoje zdravlje. Zdrav okoliš koji nudi grad Požega trebamo upotpuniti raznim aktivnostima u kojima bi kroz kretanje, vježbu, bicikliranje, šetnju i zdravo se hraneći doprinijeli kvaliteti življenja i upotpuniti svoje zdravlje.

Aktivnosti počinju već 17. svibnja školskom tribinom o kulturi zdravog življenja pod nazivom „Zdrav, zdraviji, još zdraviji“ koju organiziraju požeške osnovne škole u velikoj dvorani HGK županijska komora Požega.

Ostale aktivnosti nastavljaju se već od jutarnjih sati u subotu 18. svibnja u pješačkoj zoni gdje će biti postavljeni štandovi proizvođača zdrave hrane i udruga, ustanova i klubova u koje se mogu uključiti građani te nizom aktivnosti učiniti nešto za svoje zdravlje. Ovaj grad ima sve preduvjete za zdravi život, istakao je gradonačelnik Zdravko Ronko – Imamo prirodu u samom srcu našeg grada, imamo čist i uredan okoliš, imamo zdravu i pitku vodu, imamo čisti zrak, i to je razlog da i od najmanjeg djeteta u ovog gradu, da im podižemo svijest o očuvanju svega toga što imamo, što su nam ostavili naši stari i što i mi imamo obvezu ostaviti budućim generacijama. I dok god radimo i djelujemo u tom pravcu i odgajamo najmlađe naraštaje dotle možemo biti sigurni da nam je i budućnost ovog našeg kraja i dakako zdravlje Požežana zagarantirano.

Sportske manifestacije kao Planinarski pohod do Vrhovačkog grada počinje već od 8,30 sati a organiziraju ga Mladi čuvari prirode OŠ Antuna Kanižlića. Planinari Sokolovca organiziraju rekreativnu šetnju po požeškoj gori a Tenis klub treninge i turnir za djecu početnike i ostale. Aerobic centra Judokan Požega, Karate klub Požega, Gimnastičari Sokola, Boksački klub Graciano prikazat će nešto iz svojih sportskih vještina i popularizirati bavljenje sportom.

Za cijelo vrijeme manifestacije članovi Udruge Habitus organizirat će za sve građane mjerenje krvnog tlaka, mjerenje razine glukoze u krvi, savjetovanje i edukacije o zdravom načinu života. Direktor TZ Bruno Horvat pozvao je sve građane da se pridruže biciklistima biciklističkih klubova u rekreativnoj Biciklijadi koja će se voziti ulicama grada sve do Zlatnog luga u Emovačkom lugu, gdje sve učesnike očekuje osvježenje i zdravi obrok.