Subota, 04 Svibanj 2013 09:51

Na Florijanovo svi pozvani na roštiljadu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UREĐENA ŠICANA DOBIVA NOVE SADRŽAJE ZA POŽEŽANE -

POŽEGA – Nakon sportskih sadržaja, dječjeg igrališta i igrališta za mali nogomet uređenje Šicane nastavljeno je i ove godine. To nekada poznato mjesto starih Požežana gdje su oni dolazili proslavljati mladi Uskrs, Florijanovo i cijelo ljeto u hladu starih hrastova dolazili na piknike i roštiljanje, ponovno je uređeno za boravak u prirodi. – Evo ovaj prostor parka Šicane bio je najomiljenije izletište i šetalište sredinom 19. stoljeća, koje je opisao i Kempf kao lijepu zelenu uvalu u gorskoj šumi. Ovaj park s klupama i stolovima služio je građanima Požege da ovdje održavaju zabave. Nakon što smo dobili peticiju koju potpisuje 1.200 građana koji su predlagali uređenje ovog parka izašli smo im u susret i želimo ovo urediti i dati im na korištenje. Zajedno Hrvatske šume, Tekija i grad Požega smo se udružili i ovo uredili. Ovdje su novi stolovi i klupe, ljuljačke, uređuje se cijeli prostor, riješili smo problem plavljenja ovog dijela, i ususret Florijanovo, 04. svibnja, ovdje ćemo organizirati druženje. Pozivamo vatrogasce koji su i onda bili organizatori druženja, pandure i naše građane da se prisjetimo tih davnih vremena i proslavimo Florijanovo – rekao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, napomenuvši da je dio financijskih sredstava za ovo uređenje tek 50-tak tisuća kuna.

Hrvatske šume su sudjelovale u ovoj akciji sa sadnjom tridesetak biljaka uz dječje i nogometno igralište, a ovdje smo postavili naše vrtne garniture koje će služiti građanima uz roštiljanje. Ovdje se sada može lijepo sjesti i odmoriti u ovom lijepom igralištu. Nadam se da će građani ovo znati paziti i održavati, jer ovo služi svima – istakao je Dražen Dumančić, direktor Hrvatskih šuma Požega.

Ovo je tek prva faza radova i slijedi nam još radova koji će ovo mjesto urediti. To će biti jedno od uzoritih, povremenih izletišta, dakako jedno od najstarijih, pa mu trebamo posvetiti i više pažnje – dodao je Ante Kolić, direktor Tekije Požega, koja radi završna uređenja okoliša i staza.