Ponedjeljak, 31 Siječanj 2022 13:16

Predstavljena dva nova projekta Društva naša djeca i Udruge Mladi za mlade Pleternica

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PLETERNICA - Javnosti su na tiskovoj konferenciji u Interpretacijskom centru Terra Panonica predstavljena dva nova projekta za mlade na području grada Pleternice. Projekt „Na mladima svijet ostaje“ vrijednosti 100 tisuća kuna vodi Društvo naša djeca Pleternica, dok drugi projekt pod nazivom „#Mladistart“ vrijednosti 75 tisuća kuna  vodi Udruga Mladi za mlade Pleternica, U projektima su partneri grad Pleternica i Požeško-slavonska županija a financirana su sredstviima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

IMG 2687

Projekti su zamišljeni kao pokretači društvenih promjena u ruralnoj sredini i poboljšanje položaja mladih i aktivno sudjelovanje u društvu. Ciljevi projekata su osnaživanje mladih iz ruralnog područja, te podizanje kvalitete života. Potaknuti poduzetništvo i razvoj ruralne sredine, a samim time i zadržavanje mladih u lokalnoj sredini. Ciljne skupine projekta su mlade osobe od 15 do 30 godina. Uključeno je u oba projekta oko 150 mladih osoba oba spola, te 10 mladih s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. Kroz projekte će biti zaposlene i dvije osobe u trajanju od godine dana kao kordinatori projektnih aktivnosti, radionica i dr.

 

Predstavljanju su nazočilči zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha koji su pohvalili projekte i projektne timove koji su osmislili projekte.  - Zahvaljujem se na svim aktivnostima koje ste prethodno učinili, kako bi ova dva izuzetno vrijedna projekta krenula s realizacijom. Mladi su ovdje uvijek imali svoje mjesto i svog partnera u Gradu, a to je i kroz ova dva projekta dokazano. Hvala vam na svim aktivnostima koje provodite, posebno se veselim ruralnom dijelu projekta, mislim kako je potrebno dati poseban naglasak na taj dio. Na oživljavanju nekakvih aktivnosti koje su naši stari provodili i edukaciju mladih upravo o tim aktivnostima – rekao je zamjenik gradonačelnice Katić.IMG 2682

 - Čestitam na ova dva projekta koja značajno obogaćuju društveni život vašeg grada. Daju priliku mladima da steknu sve one potrebne vještine i kompetencije. Uz čestitke, isto tako se i nadam da ćete i dalje biti agilni, da ćete i dalje raditi na ovakvim projektima koji jasno unapređuju kvalitetu života – rekao je zamjenik županice Troha.