Petak, 05 Travanj 2013 14:35

Čak 315 malih Pleterničana po tisuću kuna

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

PLETERNICA – Pred sam Uskrs u Školskoj sportskoj dvorani organiziran je prijem i prigodan program za roditelje i novorođenu djecu s područja grada Pleternice u posljednje tri godine. Okupilo se gotovo tisuću roditelja i djece, a sva novorođena djeca od 2010. godine dobila su naknadu od tisuću kuna.plet002

 - Kao gradonačelnik ovoga grada mogu biti ponosan što smo za 315-ero djece organizirali ovaj prijem. Kao grad smo se u proteklim godinama obvezali da ćemo svoj novorođenoj djeci pomoći s određenim iznosom i na taj način pomoći. Bili smo u proteklim godinama u jednim financijskim poteškoćama što se tiče proračuna i nismo mogli na vrijeme to isplatiti, ali eto učinili smo to na današnji dan. Živimo u teškim vremenskim uvjetima, istovremeno smo u velikim financijskim investicijama, evo gradimo i novi vrtić upravo za ovu djecu i nadam se da će nas roditelji razumjeti. Mi ih nismo zaboravili i sada ćemo za 315-ero djece podijeliti jednokratnu pomoć i poticaj za roditelje za novorođenu djecu od 1.000 kuna, kao i većina gradova u našem okruženju. Kad budemo u boljoj poziciji svakako ćemo taj iznos i povećati – istakao je Franjo Lucić, gradonačelnik grada u kojem se godišnje rađa nešto više od stotinu djece. Dalje će se ova plet001isplata naknada roditeljima isplaćivati kvartalno, kao i do 2010. godine.

Program za djecu i roditelje priredili su djeca i tete iz Dječjeg vrtića Tratinčica, učenici osnovne škole i Udruge Cvjetići glazbe.