Srijeda, 28 Srpanj 2021 10:42

Uspješno završena druga faza projekta podjele obroka u požeškim osnovnim školama

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Grad Požega uspješno je priveo kraju još jednu fazu projekta „Naša školska užina“. Završetkom školske godine 2020./2021., završena je i provedba projekta  „Naša školska užina – faza II“.  Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 481.546,53 kuna.

Osnovni cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjega siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili koji su u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Osim Grada Požege, kao nositelja projekta, u provedbu projekta su uključeni partneri, četiri osnovne škole s područja grada Požege: OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa i Katolička osnovna škola u Požegi. Temeljem obveznoga kriterija – djeci iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu, osigurana je pomoć u vidu besplatnoga obroka za ukupno 472 učenika u trajanju od jedne školske godine.

Treba napomenuti da su iza Grada Požege ukupno četiri uspješno provedene faze projekta iz navedenoga poziva, budući da je u razdoblju od 2016. do 2018. godine kao partner s Požeško-slavonskom županijom proveo projekt „Obrok za 5“, dok od 2019. godine samostalno provodi navedeni projekt, pri čemu se osigurava kontinuirana podrška djeci u riziku od siromaštva.

U suradnji s Javnom ustanovom Lokalna razvojna agencija Požega, Grad Požega je prijavio nastavak projekta za predstojeću školsku godinu s još većim brojem učenika te se nadamo pozitivnom odgovoru i nastavku uspješne suradnje s osnovnim školama s područja grada Požege. Nositelj projekta je Grad Požega.