Petak, 22 Ožujak 2013 12:18

Laptop za petoro studenata iz naše županije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

UDVDR DAROVAO 50 PRIJENOSNIH RAČUNALA ZA STUDENTE  -

 

ZAGREB – Već tradicionalne akcije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Zagreba u kojima je do sada preko 200 djece i učenika branitelja dobilo osobna računala, ove godine su se usmjerile na studente koji dolaze iz braniteljskih obitelji. Njima su u dvorani Gastro Globus u zagrebu darovana prijenosna računala, laptopi, i to 50 za studente iz 12 hrvatskih županija od posebne državne skrbi. Ove godine najveći donator je bilo Ministarstvo branitelja koje je osiguralo 22 laptopa, dok su već stalni i poznati donatori i sponzori diljem Hrvatske donirali 28 laptopa.

IMG 4347Posebne zahvale svim donatorima koji su se do sada odazvali na sve akcije koje provodi UDVDR uputila je Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost udruge. Svoju zahvalnost uputio je i predsjednik UDVDR-a general pukovnik Đuro Dečak, koji je posebno pozdravio i ovogodišnje učešće Ministarstva branitelja i njenog ministra Predraga Matića Freda u akciju, te izrazio i nadu da će se ministarstvo i dalje sve više uključivati u akcije UDVDR, najveće braniteljske udruge koja iza sebe ostavlja akcije i rezultate. Zahvala je išla i jednom od donatora koji se od početka uključio u akcije i redovno ih podržava, požeškom gradonačelniku i saborskom zastupniku Zdravku Ronku.

IMG 4354Kao i svake godine s područja naše županije, posebno s područja od posebne državne skrbi donirano je 5 studenata. Tako su svoj laptop dobili Danijel Plavi iz Ruševa, student informatike u Osijeku i Ivan Tutić iz Kusonja, student hrvatskog jezika i književnosti u Osijeku, a prijenosna računala im je uručio gradonačelnik Zdravko Ronko. Ministar Predrag Matić uručio je laptop Filipu Šoliću iz Požege, studentu elektroenergetike u Požegi, Katarini Marić iz Požege, studentici Glazbene pedagogije u Osijeku i Martini Karmišević iz Pleternice, studentici Trgovine i računovodstva u Požegi.

IMG 4342Studentici iz Baranje koja ima prosjek ocjena 5,0 darovan je i printer uz laptop. Nazočnost ministra Matića koji je bio i izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića, iskorištena je za dodjelu odlikovanja za dugogodišnji humanitarni rad s braniteljskom populacijom Dubravki Herljević Kutleša. Matić je istakao i da unatoč teškoj situaciji u državi onima koji rade i koji rade po svom statutu za koji su i osnovani, a ne za politiziranje, ministarstvo je uvijek spremno pomoći. Hrvatska je uvijek spremna pomoći braniteljima, a preko ovakvih udruga uvijek ta pomoć dolazi na pravo mjesto. Teško je rješavati pojedinačne probleme, no zbog toga i postoje udruge koje moraju biti spona poveznica.