Srijeda, 17 Ožujak 2021 08:50

Potpisan ugovor za izradu projektnog zadatka "Kuća graševine"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUTJEVO - Nakon višegodišnjeg spominjanja i stavljanja u planove, potpisan je ugovor s izrađivačima projektnog zadatka za "Kuću graševine" te je ujedno održan i prvi sastanak sudionika ovog projekta. Na sastanku su prisustvovali predstavnici izrađivača Aries d.o.o., predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije te predstavnici Grada Kutjeva.

Izrada projektnog zadatka aktivnost je projekta „Kuća graševine“ za izradu projektno-tehničke dokumentacije, referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava: KK.10.1.3.05.0023, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije za "Kuću graševine" stvaraju se preduvjeti za daljnju realizaciju glavne komponente strateškog projekta “Svijet graševine“.  "Kuća graševine" centralno je mjesto i polazišna točka kulturno-turističke destinacije „Svijeta graševine“ – projekta koji spaja vinski identitet i kulturnu baštinu u brendiranju cijele regije, a zamišljen kao podrška vinarima i turističkom sektoru Požeško-slavonske županije.

Partner na projektu je Požeško-slavonska županija, a kao tehnička pomoć u pripremi i provedbi projekta uključen je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.