Srijeda, 17 Ožujak 2021 08:22

Kreće elektrifikacija solarnim panelima u selima oko Pakraca koja nemaju električnu energiju

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PAKRAC - Potpisani su ugovori za korištenje 4 paketa solarne opreme u cilju rješavanja elektro snabdijevanja korisnika u selu Bjelajci kod Pakraca. Potpisivanju su u pakračkoj Gradskoj vijećnici prisustvovali, pored korisnika koji su mahom mladi ljudi, Mladen Ilijević, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Željko Sokodić, direktor HEP-ODS Križ, Branko Jurišić, koordinator za reelektrifikaciju HEP-ODS Zagreb kao i zamjenici gradonačelnice Nikola Ivanović i Marjan Širac te gradska vijećnica (SDSS) Mirsada Popović Damjanović. 

 - Bjelajci su jedno od najudaljenijih pakračkih sela te bi zbog pravno imovinskih odnosa postupak uvođenja struje bio dugotrajan i skup. Stoga je na inicijativu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Borisa Miloševića započet pilot projekt rješavanja pitanja opskrbe strujom kroz suradnju Vlade, HEP-ODS-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - istaknuo je Branko Jurišić, koordinator u HEP-u. 
Mladen Ilijević iz Fonda dodijelio je ugovore korisnicima, istaknuo je da će realizacija krenuti već sutra i da će tijekom ožujka biti postavljeni i stavljeni u pogon solarni paneli jačine 5 kw na 4 kuće. 
Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice pozdravio je korisnike i goste iz institucija, zahvalio se potpredsjedniku Vlade RH Miloševiću na uvrštenju pakračkog sela Bjelajci u ovaj pilot projekt kao i kvalitetnoj suradnji sa HEP-om. Istaknuo je zadovoljstvo procesom reelektrifikacije pakračkih sela i završetku radova u Bjelajcima tijekom ožujka a u Jakovcima tijekom ove godine.