Petak, 08 Veljača 2013 09:56

Promjenom urbanističkog plana do novih ulica

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

23. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PLETERNICE -

PLETERNICA - Iako samo s tri predložene točke dnevnog reda, vijećnici, najviše iz oporbe imali su desetak pitanja. Pa se između ostalog pitalo kada je grad dao suglasnost za stup odašiljača u Švearovoj ulici, kada će grad Pleternica početi davati naknade rodiljama, zašto su neki ljudi uključeni u program Pomoć u kući, a neki nisu, te koji su kriteriji za ulazak u taj program, što je grad poduzeo u vezi sa kvalitetom novo rekonstruirane ulice na pravcu D-38 Pleternica Vesela koja je vrlo loše i nekvalitetno izvedena i još drugih komunalnih pitanja. Predsjedniku Zvonimiru Bajiću i dogradonačelnici Antoniji Jozić upućene su i primjedbe da nikada do sada nisu dobili pisane odgovore na svoja pitanja, iako su to u pitanjima izričito zahtijevali.

Donesena je odluka o izradi ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja grada Pleternice, koje se odnose na izgradnju nove ulice u produžetku Ulice Ivana Tomića, prenamjeni stare zgrade IMK Sloga iz gospodarske namjene u srednju školu, uređenje cestovnih prilaza u poslovnu zonu i prilaz poduzetničkom inkubatoru.

Iako uz brojne primjedbe vijećnici su donijeli i odluku da se dozvoljava tvrtki Mala hidrocentrala d.o.o., koja je u vlasništvu grada Pleternice, da se kreditno zaduži za 2,55 milijuna kuna. Primjedba vijećnika je bila da su već donosili odluke o kreditnom zaduženju, te da se uz sva sredstva koja je grad povukao za tu hidroelektranu ona na kraju koštati 8 milijuna kuna. Dogradonačelnica Jozić je pojasnila da je u pitanju samo odluka koja taj iznos povećava za 54,7 tisuća kuna koja je nastala u tečajnim razlikama do kojih je došlo u realizaciji kredita, te da cijena izgradnje nije povećana. Na tu odluku vezana je i treća točka u kojoj su vijećnici dali suglasnost gradu Pleternici da zasnuje založno pravo za parcelu na kojoj je izgrađena mala hidrocentrala, koju je tražila Podravska banka.