Utorak, 07 Travanj 2020 19:55

Tržnice na otvorenom - tiskovna Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - „Željeli smo vas izvijestiti ponovnom otvaranju tržnica, a što posebno veseli zbog toga će naši OPG-ovi moći ponovno prodavati i plasirati svoj proizvode, a na taj način priskrbiti i financijska sredstva za svoju obitelj. Ovdje svakako treba brinuti i o mjerama socijalnog distanciranja.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

„Kada je došla uputa da se tržnice mogu otvoriti, mi smo zajedno sa stožerima gradova i općina razmotrili one kriterije koji su potrebni da bi tržnice na otvorenom mogle raditi te svi koji zadovoljavaju kriterije, a takvih je 8 na području naše županije, 5 gradova i 3 općine, Požega, Pleternica, Kutjevo, Pakrac, Lipik, Velika, Jakšić i Kaptol.. Oni su iskazali potrebu za radom tržnica, a iste će raditi od srijede do subote od 8-12 sati. Pri tome se moraju pridržavati svih propisanih mjera,  mjera socijalne distance, raspoređenosti štandova, ograđenog prostora, načina ulaska i izlaska s tog prostora. Zbog raznih upita, želim reći i da radno vrijeme pekara ostaje od 8 sati.

Također jedna obavijest vlasnicima OPG-ova. Svi OPG-ovi mogu dobiti propusnice na način na koji su ih već dobivali od Ministarstva poljoprivrede osim onih koji imaju obrt, zadrugu ili tvrtku.

Pozivam građane koji imaju mjeru samoizolacije te žele rješavati svoje radno – pravne ili neke druge statuse, da za SVE vrijedi ista odluka – dakle ne smiju se kretati dok im ne istekne mjera samoizolacije. Ne smiju napuštati mjesto gdje su u samoizolaciji!

Molimo sve građane da poštuju sve odluke i mjere te na naša županija ostane na ovoj razini oboljelih osoba.“ – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Požeško – slavonske županije Vedran Neferović.

„Imali smo 10 novih testiranja na COVID-19, ovoga trenutka imamo rezultate za njih 6, a oni su svi negativni. Čekamo još četiri.

Još uvijek imamo tri oboljele osobe, dvije su u samoizolaciji, a jedna je na bolničkom liječenju.

Pozivam građane da ne mijenjaju mjesto svog trenutnog boravišta, čime ćemo zaštititi i sebe i sve ostale.

Također pozivam na pridržavanje svih mjera, mjera socijalne distance, građane da nose rukavice, maske, da peru ruke kako bismo očuvali ovo trenutno stanje.“ – izjavio je epidemiolog Ante Vitalia.