Četvrtak, 11 Listopad 2012 10:51

Ljubav djeci prije svega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U GRADU POŽEGI -

POŽEGA – Počelo je obilježavanje i Dječjeg tjedna koje u gradu Požegi organizira Koordinacijski odbor akcije gradovi i općine prijatelji djece, kojoj pripada i grad Požega. Samo otvaranje obilježavanja počelo je manifestacijom u Pješačkoj zoni pod motom „Ljubav djeci prije svega“. U prigodnoj priredbi prvo su učestvovali oni najmlađi iz PA023000dječjih vrtića Radost s plesnom koreografijom „U tome je štos“, sv. Leopolda Mandića s plesnom koreografijom „Hoki Poki“, Pod Gradom s izvedbom pjesme „Limači“ i po prvi puta Dječji vrtić Šareni svijet s koreografijom „U zdravom tijelu zdravi duh“. Osim njih u programu su sudjelovali Plesni studio Marine Mihelčić s koreografijom „Vrijeme je za kupanje“ i Plesna radionica Ilijane Lončar s koreografijom „Shrekolina“.

Okupljenoj djeci, odgojiteljicama i roditeljima obratio se požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, čestitajući im njihov tjedan, istakavši da je grad Požega grad prijatelj djece, koji tu titulu uvijek i svaki dan mora i opravdati. – Zbog toga smo ispunili visoke standarde, koje moramo i dalje razvijati da bi djeci osigurali sretno djetinjstvo i odrastanje. Kroz zajedništvo svih, od roditelja, odgajatelja moramo djeci prenijeti i ljubav prema svom gradu i svojoj domovini i osigurati Djeci ljubav prije svega – rekao je Ronko.

Cijelog tjedna odvija se niz priredbi od dječjih vrtića, plesnih studija, osnovnih škola, sportskih susreta na sportskim terenima, predstave u Gradskom kazalištu, izložbe u Gradskom muzeju, demonstracije borilačkih sportova, vježbi gimnastike u GD Sokol, radionica u Gradskoj knjižnici i još mnogo toga.