Srijeda, 22 Kolovoz 2012 12:09

Ne možemo napraviti ni primopredaju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HDZ GRADA POŽEGE PROGOVARA O PROBLEMIMA RADA U MJESNIM ODBORIMA -

POŽEGA – Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice organizirao je tiskovnu konferenciju na kojoj su nazočili i novoizabrani predsjednici iz osam Mjesnih odbora s područja grada Požege koji su iznijeli problematiku s kojom se susreću već u početku svoga rada nakon izbora krajem travnja. – Vijeća MO uspjela su se konstituirati tek polovinom lipnja, a rješenja o tome dobili su tek sredinom srpnja. To je preduga procedura, jer novoizabrani predsjednici nisu uspjeli izvršiti primopredaje. Neki su tu primopredaju napravili uz dosta problema a neki nisu tu primopredaju napravili ni do danas – istakao je predsjednik GO Ante Šolić.

Problem je nastao i nakon što je HDZ podnio Upravnom sudužalbu na rješenje drugostepenog organa za odbacivanje nekih lista HDZ-a, na koju im sud odgovara da požeški gradonačelnik nikako nije mogao biti imenovan za drugostupanjski žalbeni organ, nego je to upravo Upravni sud. - Na taj način mi smo obmanuti, jer u roku smo podnijeli žalbu, ali ne Upravnom sudu, nego drugostupanjskom žalbenom vijeću kojem je predsjedavao gradonačelnik. To je solucija našeg gradonačelnika, kadija te tuži, kadija ti sudi – zaključuje Šolić.

Problema je imao Antun Petrić iz MO Garevica, jer dosadašnja predsjednica je izgubila pečat, Ivan Banović iz MO Novih Mihaljevaca kaže nije imao što primiti, jer se ništa nije ni radilo, nema nikakve dokumentacije, a nedostajalo je i novca u blagajni. Sazvao je zbor građana sa velikim odazivom i saznao za brojne probleme koje su građani isticali i prije ali ih nitko nije rješavao. Mato Marinović iz MO Novog Štitnjaka još nije napravio primopredaju jer se nije našao s dosadašnjim predsjednikom, a Damir Raljević iz MO Ratarnica nije napravio primopredaju jer nema s kim, pošto se ne zna tko je do sada uopće bio predsjednik. Draganu Borevcu iz MO Alaginci već drugi dan je došao bivši predsjednik i ljutito bacio pečat. Sazvao je zbor građana na koji se okupio veliki broj građana ali i čuđenje jer u prošlom mandatu nije ih nitko kontaktirao.

Šolić je zaključio da se mora pokušati zajednički djelovati, da se ne rade samo kružni tokovi u centru grada nego i ostalom stanovništvu poboljšati uvjete življenja.