Petak, 04 Svibanj 2012 11:25

SDP je ove izbore izgubio i brojčano i moralno

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HDZ JE UPUTIO NIZ PRIMJEDBI I ŽALBU NA IZBORE ZA MJESNE ODBORE  -

HDZ je zadovoljan što je SDP od 12 velikih MO izgubio čak osam

POŽEGA – HDZ gradski odbor Požega je na tiskovnoj konferenciji nakon provedenih izbora za Mjesne odbore iznio niz primjedbi, kako na samo provođenje izbora, ali izvijestio i o žalbama koje je HDZ podnio nadležnim institucijama.

U HDZ zamjeraju da su cijeli izbori provedeni u tišini jer je nekome tako odgovaralo, ali smatraju da su građani ipak shvatili i važnost ovih izbora, te se odazvali na izbore. – Sve se radilo mirno i tiho, koliko je tko koga mogao dovesti, tako se odrađivalo. Netko je imao novaca pa je davao, netko nije. Uspoređujući izbore 2008. godine i sada možemo  zaključiti da Ronku i SDP-u dolaze lošija vremena. Nekada je SDP osvajao 34 MO, a danas samo 24 MO. Osvojio je i manje glasova iz čega je vidljivo da gubi biračku bazu – istakao je Ante Šolić, predsjednik GO HDZ Požega.

Primjedbe su iznijeli i na neprihvaćanje jedne njihove liste u Dervišagi zbog čega su morali podnijeti tužbu Upravnom sudu Hrvatske, iako su predložili gotovo tri stotine imena osoba koje mogu biti u biračkim odborima niti jedan njihov prijedlog nije uvažen, a u Arslanovcima su na biračko mjesto stavili čovjeka koji živi u Beogradu i samo se zbog izbora vratio u Požegu, a zbog neispravnog izračunavanja broja mandata u MO Babin Vir tražili su mišljenje Gonga koje je potvrdilo njihovu sumnju pa su morali podnijeti i žalbu, jer je HDZ i NL Balog zakinuta za po jedan mandat.

HDZ je zadovoljan što je SDP od 12 velikih MO izgubio u čak osam. Jer tu su do izražaja dolazili glasači HDZ-a, pa je tako HDZ za samo 4 mandata u Vidovcima imao 200 glasača, dok je SDP u malim MO osvojio mandate sa samo 5 glasova za mandat. – Možemo reći da su ovi izbori prošli dosta dobro a SDP je ove izbore izgubio i brojčano, ali što je bitno i moralno – zaključio je Šolić.