Utorak, 01 Svibanj 2012 18:24

Na čelu ponovno Franjo Lucić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

IZBORNA SKUPŠTINA HDZ-a POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE  -

POŽEGA – Nakon završenih izbora u općinskim i gradskim odborima Hrvatske demokratske zajednice održana je u petak 27. travnja i Izborna skupština Županijske organizacije HDZ-a, a 250 delegata izabranih na općinskim i gradskim skupštinama svoj glas su dali većinom dosadašnjem predsjedniku Franji Luciću kao jedinom kandidatu. On je sa 185 glasova za i 5 nevažećih listića osvojim mandat i iduće četiri godine voditi će HDZ na županijskoj razini.

P4280022Upravo nemogućnost kandidature zbog zaključenja podnošenja tri sata prije početka skupštine i nedemokratski način provođenja ove skupštine odmah na početku po usvajanju statuta istakao je Vlado Englman, predsjednik Kluba osnivača HDZ-a te dobio dvadesetak članova kao podršku. Nakon glasovanja većina je odbacila prijedlog dodatnog kandidiranja i usvojila dokumente skupštine.

P4280007Na izborima za Županijski odbor HDZ-a između 38 predloženih kandidata biralo se 37 članova a izabrani su Marijan Aladrović Zvonimir Bajić, Miroslav Banožić, Vlado Boban, Jozo Buće, Luka Čirko, Ivan Devčić, Drago Gašpar, Željko Glavić, Antun Haramija, Davor Huška, Antonija Jozić, Vinko Kasana, Ivica Kovačević, Drago Lucić, Milan Lukačević, Morena Mandić, Zdravko Mandić, Ivan Marijanović, Ivica Mateš, Vedran Neferović, Žarko Nemeček, Zdravko Novak, Slaven Paponja, Mile Pavičić, Antonija Pavlović, Mario Pilon, Vjekoslav Potočanac, Darko Puljašić, Ivan Radičević, Daniel Stipić, Ante Šolić, Ferdinand Troha, Višeslav Turković, Ivan Vukoja, Stjepan Vukušić, Marijana Zenko-Pirc.

Izabrano je i 37 izaslanika koji će ići na 15. Opći sabor HDZ-a, njih 10 koji su predloženi na svojim općinskim i gradskim skupštinama, te njih 27 koji su izabrani kao izaslanici na skupštini.

Franjo Lucić je istakao da je preuzeo HDZ u prošlom mandatu kada je bio obezglavljen i bez dijela članstva. U međuvremenu se HDZ potpuno konsolidirao, udvostručio članstvo, vratili su vlast u Požeško-slavonskoj županiji i većini općina i gradova.