Subota, 24 Siječanj 2015 13:00

Tradicionalni domjenak ususret Božiću (3)

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Svoje reagiranje na objavu reagiranja čitatelja koje je objavljeno 15. siječnja 2015. godine dobili smo zahtjev od vijećnika Gradskoj vijeća srpske nacionalne manjine grada Požega za objavu točnih podataka o događaju, sa kojega su neke izjave izazvale reagiranja.

 Pod naslovom REAGIRANJE ČITATELJA - Tradicionalni domjenak ususret Božiću (2)“ objavljen je demanti s netočnim podacima. Stoga se temeljem članka 40. Zakona medijima zahtjeva objava ispravka informacije na isti način kako je neistinita informacija objavljena i u cjelovitom obliku.

kopija racunaGradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega kao demokratsko izabrano tijelo predstavnika srpske zajednice u Gradu Požega dužno je reagirati s činjenicama kako slijede:

 1. Sredstva za rad vijeća su smanjena sa 150.304,45 kn na 135.000,00 kn da bi na kraju iznosila 50.000,00 kn, što predstavlja kontinuirano smanjivanje sredstava.
2. Sredstva u vidu honorara nisu predviđena zbog toga što vijeće smatra da osoba koja u prosjeku radi 170 sati mjesečno ne može biti plaćena 900 kn kako je osnivač Grad Požega predvidio prvotnim budžetom, to je izuzetno podcjenjivački i suprotno svim normama rada.
3. Navedena preslika računa u iznosu od 1.500,00 kn se odnosi na radnu večeru za vijećnike i prijatelje vijeća koje se održava na kraju poslovne godine, (naziv domjenak je tehničke prirode).
4. Aranžman o kojem je riječ GVSNM Požega obnavlja svake godine i postavlja u prostorije vijeća.
5. Gradonačelnika Požege se uredno pozivalo na sva događanja od strane Vijeća i SPC-a ali se nije nikada odazvao pozivu, tako da je ove godine poruka shvaćena.
6. U prilogu vam dostavljamo kopije pozivnice za tradicionalni Božićni domjenak koji je održan 5. siječnja 2015. godine i kopiju računa iz koje se može vidjeti da je račun u potpunosti plaćen od strane sponzora SDP-a, kako je saborski zastupnik Zdravko Ronko i obećao. Priopćenje potpisuju vijećnici Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega.

Tekst: Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Foto: Vladimir Protić