Četvrtak, 17 Srpanj 2014 20:42

Borislav Miličević na čelu HDZ-ove Akademske zajednice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA „ANTE STARČEVIĆ“ OSNOVANA U POŽEGI  -

POŽEGA – U prostorijama ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije održana je konstituirajuća skupština Hrvatske akademske zajednice (HAZ) „Ante Starčević“, koja okuplja akademske građane u okviru djelovanja HDZ-a. Za prvoga predsjednika na razini Požeško-slavonske županije jednoglasno je izabran prof. dr. sc. Borislav Miličević, sveučilišni profesor iz Požege, koji predaje i na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.
haz-hdz-milicevic-01Po konstituiranju županijskoga odbora spomenute zajednice, odmah je održana njegova prva sjednica na kojoj su za potpredsjednike HAZ-a „Ante Starčević“ Požeško-slavonske županije izabrani prof. dr. sc Željko Glavić iz Požege, dugogodišnji čelnik požeške bolnice i predavač na medicinskom fakultetu u Osijeku, te mr. sc. Davor Huška, dugogodišnji pakrački gradonačelnik. Za tajnika zajednice izabran je Ivan Vukoja, dr. med.
- Hvala svima na izboru, u ime svih izabranih i osobno. Naš je cilj sve intelektualce, članove ove zajednice staviti u funkciju razvoja naše sredine, kako bismo pomogli u izvlačenju Hrvatske iz gospodarske i moralne depresije u kojoj se nalazi – kazao je među ostalim prof.dr.sc. Miličević.
Konstituirajuću skupštinu vodio je prof. dr. sc. Drago Šubarić, potpredsjednik HDZ-ove Akademske zajednice na nacionalnoj razini, koordinator ustroja HAZ-a „Ante Starčević“ za Požeško-slavonsku županiju.